in ,

Afera kupovine diplome dobiva svoj nastavak: Prljavi veš počinje da izlazi na vidjelo

Nakon što je portal Žurnal razotkrio aferu u kojoj je novinaraka za 2.500 KM kupila diplomu Srednje medicinske škole u Sanskom Mostu i to preko Senada Pehlivana, stigle su brojne reakcije ali i nastavci u kojima se razotkrivaju dealji.

No, cijela afera dobila je i jednu novu dimenziju. Portal “Slobodna Bosna” jutros je objavio da je blizak prijatelj Pehlivana bivši zastupnik SBB-a u Parlamentu FBiH Nasir Beganović. Ovaj portal je uz ovu vijesti priložio i zajedničku fotografiju Pehlivana i Beganovića, kao dokaz svoje teze.

Ubrzo je stigla reakcija Beganovića, preko portala “Dnevnog avaza”.

Beganović, naravno tvrdi da nema pojma o ovoj aferi i da podržava pravosudne organe da rasvijetle cijelu aferu.

Fotografija koju je objavila Slobodna Bosna

Usput je Beganović tužilaštvima dao ulaznu informaciju i za novu istragu.

“Lično podržavam svaku istragu koja se tiče bilo kakve nelegalnosti, pa samim tim i eventualnog ispitivanja načina kako je neko došao do diplome u Sanskom Mostu. To bi trebala biti nadležnost Kantonalnog tužilaštva USK i nije moje da se u to, na bilo koji način, miješam. Ali, zaista je moralno nedopustivo da se moje ime veže za tu aferu, jer je jedan od aktera iste ranije objavljivao svoje fotografije sa mnom. To što neko nekoga poznaje, ne znači i ne može značiti da je upućen u stvari koje on radi. Takvo podvaljivanje meni i SBB-u je nastavak satanizacije iz predizborne kampanje. Stoga predlažem da Državno tužilaštvo i v. d. glavne tužiteljice Gordana Tadić ispitaju način kako je, kada, na koji način i pod kojim uslovima u Novom Sadu, po stare dane i iznimno brzo, „diplomirao“ Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA-e. Najviši dužnosnici bh. institucija su u isključivoj nadležnosti Tužilaštva BiH i bilo bi dobro da se o tome javnost objektivno informira – naglasio je u svojoj reakciji Beganović.

Hoće li Tužilaštvo imati hrabrosti i volje da ispita i diplomu šefa Obavještane službe, ali i eventualne veze Beganovića i Pehlivana ostaje da se vidi, ali je svakako zanimljivo da prljavi veš izlazi na vidjelo.

Erdogan

Uprkos napadima Turska je oborila rekorde: Brojke ove države su nestvarne

Egzekuciju u Beogradu snimile nadozorne kamere: Ubica se nasmijao žrtvi