in , , ,

Aleksandar Vučić progovorio nakon hladnog tuša iz Izraela: “Više nijedna muslimanska zemlja neće htjeti da prizna kosovsku nezavisnost”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije krio ljutnju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 1. februara u Parizu, nakon sastanka sa francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom, da Beograd nije nimalo sretan zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i Kosova i da to neće pozitivno uticati na odnose Srbije sa Izraelom, prenosi RSE.

“To je bilo očekivano već šest mjeseci, zato u Vašingtonu (4. septembra 2020. godine) i nismo htjeli da potpišemo dokument zajedno s Albancima i Amerikancima. Nismo htjeli to da podstičemo, već da podstaknemo Izrael da to ne uradi, ali Izrael je izabrao da im je Amerika najvažnija. To neće sjajno uticati na naše odnose, ali otvara neke druge perspektive o kojima ne bih sada da govorim”, rekao je Vučić za televiziju Pink, prenosi RSE.

“Nakon uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i Kosova više nijedna muslimanska zemlja neće htjeti da prizna kosovsku nezavisnost”, dodao je Vučić.

Vučić je naveo da će Srbija sada čekati da vidi da li će Priština da poštuje svoj dio vašingtonskog sporazuma i da li će dozvoliti da se pravi pruga od Prištine do Merdara.

“Cijeli trik je da oni hoće da prave prugu preko Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zvečana sa Kraljevom i Raškom da bi nam uzeli srpske željeznice na sjeveru Kosova. Mi smo tražili i put i prugu od Prištine do Merdara, oni za to nisu zainteresovani, jer tu nema srpske željeznice koju bi mogli da uzmu”, rekao je Vučić.

Kako je moguće da 35 kilometara autoputa u BiH košta nestvarnih milijardu KM?

Zastupnica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon: “Ja se bojim za BiH jer je to kao neka tempirana bomba”