in ,

Aleksandar Vučić silovito odgovorio MiIi Đukanoviću: “Dok sam živ, neću vam dati da Srbiju pokorite onako kako ste je pokoravali gotovo 30 godina!”

Aleskandar Vučić se obrušio na Milu Đukanovića.

Foto, Ilustracija
Foto, Ilustracija

Nemamo niti smo ikada imali aspiracije ni namjere da nekog pokoravamo već želimo najbolje i najbliže odnose sa Crnom Gorom i sve ćemo uradili da tako bude urpkos svim poniženjima kroz koja smo prolazili, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u jutrošnjem TV gostovanju uživo.

– Da odgovorim gospodinu Đukanoviću: Ni ti ni bilo ko drugi nećete uspjeti da pokorite Srbiju i nećete je više pokoravati kao što ste činili prethodnih 30 godina.

Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine, preko kriminala, policijskih funkcionera, političkih funkcionera, funkcionera u obaviještajnim strukturama. Mi smo te ljude koji su radili protiv Srbije najvećim dijelom počistili i nastavit ćemo po čišćenje.

Ja vam sad kažem – mi nećemo da upravljamo Crnom Gorom, mi hoćemo bratske odnose sa Crnom Gorom.

Ali vam garantujem, dok sam živ neću vam dati da Srbiju pokorite onako kako ste je pokoravali gotovo 30 godina! Dok sam živ, a vi znate šta to znači i šta treba da preduzmete! – rekao je Dodik.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović neprijatelj Srba i da je ovo njegova gubitnička politika.

Dodik je rekao da je Đukanović uradio sve što je mogao da spriječi ustoličenje mitropolita Joanikija i da je ovo njegov maksimum.

On je naveo da je kraj Đukanovića bio sa izgubljenim izborima, a da su dešavanja pri ustoličenju njegov simboličan kraj.

On je istakao da se dokazalo na nema snagu u Crnoj Gori koju je nekada imao što je rezultat ulaska u sukob sa SPC.

Da nije ušao u sukob sa Crkvom, Dodik smatra da bi Đukanović imao vlast još nekoliko mandata.

Njegov poriv da radi protiv srpskog nacionalnog bića doveo je do svega toga. Politika Đukanovića nema nikakvu podršku, rekao je Dodik za Televiziju Pink.

Dodik je rekao da je odnos sa Đukanovićem završio prije petnaestak godina, kada mu je ponudio saradnja RS sa Crnom Gorom na osnovu sa sporazuma o paralelnim vezama.

VEZANI TEKST: Milorad Dodik se obrušio na Milu Đukanovića zbog dešavanja u Crnoj Gori: “On je neprijatelj Srba”

Đukanović se, kako je pojasnio Dodik, ismijavao sa tim i rekao da bi potpisao da je u pitanju crnogorska republika, te dodao kako nikada nije dobio zvaničan odgovor.

Milorad Dodik se obrušio na Milu Đukanovića zbog dešavanja u Crnoj Gori: “On je neprijatelj Srba”

Policija blokirala cijeli Trg kod manastira: Nakon što je ustoličen Mitropolit Joanikije odletio za Podgoricu