in ,

Aleksandar Vučić zaprepastio sve: “Moramo se naoružavati, zabrinut sam zbog potencijalne eskalacije sukoba!”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zabrinut zbog potencijalne destabilizacije i eskalacije sukoba u regionu, te ukazao da Srbija čini sve da do toga ne dođe.

“Uvek sam zabrinut i radimo sve da ne dođe do destabilizacije u regionu. Novosadska inicijativa sa Albanijom i Severnom Makedonijom za nas je mnogo ekonomski važna, jer je to, takođe, i mirovna i politička inicijativa”, rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija mora da se naoružava, jer to rade sve zemlje oko nje.

“Naoružavaju se i Bugarska, Rumunija, Mađarska, Hrvatska i druge manje zemlje u skladu sa svojim mogućnostima. Vidimo ko sa strane naoružava i Albance na Kosovu i Metohiji i koje helikoptere trži Crna Gora i sve to pratimo”, rekao je Vučić za Televiziju “Prva”.

On je naglasio da Srbija mora da se naoružava jer će uvijek neko naći “lajbnicov razlog ako smo lak plijen”.

“Ne smemo da budemo bambi i zato se ekonomski snažimo”, naglasio je Vučić.

Govoreći o Kosovu, Vučić je rekao da je Beograd uspio da to pitanje vrati na velika vrata, onda kada je za mnoge to pitanje već bilo završeno.

“Niko nam nikada nije nudio razgraničenje, na žalost, jer je za njih Kosovo celovito i nezavisno od Srbije”, rekao je Vučić.

On je dodao da država mora da čuva svoj narod na Kosmetu, njegovu bezbjednost i da finansira zdrvstvo, školstvo, penzije.

Komentarišući stanje na Kosovu nakon nedavnih izbora, Vučić je rekao da su Albance pogodile “dvije infekcije”.

“Na njih je infektivno delovalo to što je Srpska lista osvojila toliki broj glasova. Druga infekcija odnosi se na njihove računice da li da ubace i Pacolijevu stranku”, rekao je Vučić.

Senzacionalno otkriće u tunelima ispod piramida u Visokom: Pronađen je dokaz koji mijenja sve!

DIREKTNO UPOZORENJE IZ WASHINGTONA „Sile koje žele da se Bosna razdvoji i ima odvojene entitete, ne spavaju i nisu zadovoljne!”