in , ,

Aleksandar Vulin o hapšenju Darka Eleza

Darko Elez uhapšen je u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je danas da je ”hapšenje jednog od “najzloglasnijih” kriminalaca čije žrtve su građani i Srbije i Bosne i Hercegovine Darke Eleza (1980) dokaz da će u obračunu sa mafijom prvo pasti najveći mafijaši”.

“Hapšenje D.E. je dokaz da nema zaštićenih i da niko nije iznad zakona i države”, ocijenio je Vulin.

On je naveo da je policija jučer, postupajući po nalogu Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu, uhapsila D.E. i privela ga nadležnom sudu na dalje postupanje i nadležnost.

“Osumnjičeni je višestruki povratnik u izvršenju najtežih krivičnih djela”, dodao je srbijanski ministar.

Saopštio je da je D.E. 2011. godine Viši sud u Beogradu, po optužnici specijalnog Tužilaštva za organizovani kriminal, osudio na devet godina zatvora zbog vršenja ukupno pet krivičnih djela među kojima su i krivična djela iznuda i neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Imenovani je, dodao je Vulin, organizovao kriminalnu grupu od još pet osoba koja je tokom 2009. godine iz Crne Gore prokrijumčarila 44 kilograma opojne droge skank, radi preprodaje na ilegalnom tržištu.

“Za ovo lice se vezuju ubistva, šverc droge, reket. Njegovim hapšenjem građani Srbije, ali i građani Bosne i Hercegovine mogu da budu mirniji”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Darko Elez uhapšen je u Beogradu po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz ove institucije.

Kosovo pred vanrednim izborima?

Banja Luka: Niknuo grafit “ulica Radovana Karadžića”