in , ,

Alexander Langer – u smrt zbog statocida nad Bosnom i Hercegovinom

Alexander Langer
Alexander Langer

Na današnji dan prije 23 godine, 3. jula 1995. godine na domak Firence je nasilno napustio ovaj svijet i otišao na bolji svijet Alexander Langer, italijanski novinar, pisac, mirovni aktivista, ali prije svega čovjek.

Ugledni bosanski profesor iz Kanade odbrusio Igoru Crndaku kao niko do sada: To što radite je nastavak morbidne velikosrpske politike!

Piše: Emir Ramić

Otišao je na bolji svijet jer nije mogao više trpiti ovosvjetski zločin nad Bosnom i Hercegovinom, zločin nad najhumanijom egzistencijom jednih sa drugim, ne jednih pored drugih. Na ceduljici na kojoj je hrabro obrazložio vlastitu presudu i najtežu kaznu, je poručio: “Molim vas oprostite mi, ali ja više ne mogu“. Bosnu su ubili, odlazi i Alex”.

Alex je svojom največom žrtvom opomenuo ono malo moralnog svijeta da se nad državom Bosnom i Hercegovinom provodi statocid neviđenih razmjera. Radi se o pokušaju ubojstva države, koji još traje, sa namjerom da se ona iskorijeni, dakle genocid nad državom.

Bosanskohercegovačka dijaspora zatresla Dodika i Čovića: Radite na stvaranju hrvatske i srpske države u BiH!

Pod napadom su od strane udružene antidržavne koalicije svi elementi na kojima je zasnovana svaka država. Pod napadom je i kultura pamćenja sa ciljem izjednačavanja žrtve i zločinca. Ovaj opasni napad na državu Bosnu i Hercegovinu niko namjerno i ne pominje, kao što je zaboravu prepušteno herojsko djelo Alexandra Langera.

Alex ostaje trajuća opomena antibosanskim koalicijama o neuništivosti Bosne i Hercegovine. Istovremeno Alexova žrtva je opomena svijetu da bez slobodne, jedinstvene, nezavisne, suverene države Bosne i Hercegovine nema slobodnog i demokratskog svijeta. Alex zaslužuje mnogo više od prijatelja ideje Bosne i bosanskog duha.

Milorad Dodik kao starleta: Beogradski hirurg ga operisao kako bi bio “ljepši”!

Srbima i Švicarcima tek sada ništa nije jasno: Nacionalisti na aparatima, ovaj fudbaler ih je bukvalno pokopao!