in ,

Amel Tuka se osramotio pred svima u Zagrebu! Pa šta se dešava s ovim čovjekom?

Bh. atletičar Amel Tuka nastavlja nizati poraze. Osvojio je “mršavo” sedmo mjestu u trci na 800 metara koju je danas istrčao na mitingu u Zagrebu.
Tuka je trku na 800 metara završio s vremenom 1:46.57., a na prvom mjestu završio je Nijel Amos iz Bocvane koji je s vremenom 1:44.08 postavio novi rekord mitinga za Zagrebu. na postolju su završili i Marcin Lewandowski i Jonathan Kitlit.

Podsjećamo, Tuka se nije uspio plasirati u finale Evropskog prvenstva na 800 metara koje se održalo prije nešto manje od mjesec dana, a rekao je kako u narednom periodu želi dodatno popraviti svoju formu.

Na startnoj listi ove discipline bilo je 12 atletičara, a naš predstavnik završio je na sedmoj poziciji sa vremenom 1:46.57.

Sinoć je na 4. memorijalu “Ivan Ivančić”, kako nose naziv zadnja četiri takmičenja u bacanju kugle na ovom mitingu, u parku kod zagrebačkih fontana, Sarajlija Kemal Mešić s hicem od 19.56 metara bio deveti.

U kugli je pobijedio Amerikanac, aktuelni olimpijski prvak iz Rio de Janeira Rayan Crouser, koji je bacio čak 22,09 metara. Drugi je bio aktuelni svjetski prvak Novozelanđanin Tom Walsh s 21,78, a treći Nijemac David Storl s 21,46 m.

Poljak Michal Haratyuk, koji je prošlog mjeseca postao evropski prvak u Berlinu, bio je četvrti s 21,24 m.

Udarna vijest

Eksplozije odjekuju Sirijom: Ovo je agresija!

IDU DO KRAJA Borci zaprijetili političarima kao nikad ranije, sutra spremaju haos kakav se ne pamti!