in

Amel Tuka se ženi za dvije sedmice, pogledajte kako izgleda njegova buduća supruga!

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, i njegova dugogodišnja djevojka i zaručnica Amina Pivić stat će pred matičara za dvije sedmice, odnosno sredinom oktobra i to u Zenici.

Na vjenčanje su pozvane mnoge javne ličnosti, među kojima je i Šako Polumenta, koji je za jedan sarajevski medij kazao kako se veoma raduje Amelovom vjenčanju.
– Drago mi je da sam dobio pozivnicu od ljudine kao što je Amel Tuka. Amel Tuka, Haris Seferović i Senijad Ibričić su ljudi koje volim i poštujem. Za te ljude, i da sam zauzet, otkazao bih gostovanje i došao na vjenčanje. Amel Tuka je pravi momak i ponos regiona i na njega se trebaju ugledati svi mladi sportisti. Ono što je Novak Đoković napravio u tenisu, želim da postigne Amel Tuka u atletici. Dolazim u Zenicu da otpjevam nekoliko pjesama gratis. To je najmanje što mogu da uradim za Amela – rekao je za Faktor Šako Polumenta.

Pozivnice za svadbu već su otišle na adrese brojnih poznatih sportista iz cijelog regiona. Među njima su i Edin Džeko, Hamza Alić, Kemal Mešić, Haris Dubica… Za našeg najboljeg atletičara i oko 200 zvanica trebao bi zapjevati Amelov veliki prijatelj Denial Ahmetović.

Inače, ljubavna priča Amela i lijepe Zeničanke Amine zaista je nešto posebno.

Naime, studentica Pravnog fakulteta u Zenici i uspješni atletičar upoznali su se sasvim slučajno te niko nije slutio da bi ovo poznanstvo moglo prerasti u veliku ljubav.
– Upoznali smo prije nego je on bio “Amel Tuka”. Bio je student koji živi u studentskom domu, skroman momak koji voli atletiku, trčanje. Nakon što sam objavila svoju fotografiju da sam apsolvent, Amel mi se javio i pitao da idemo zajedno na apsolventsko veče. I tada smo se nas dvoje prvi put upoznali, kao i naši roditelji. Sedam dana nakon toga smo se počeli zabavljati. I danas se sjećam naše prve komunikacije, ja sam učinila prvi korak, nakon što me je dodao na Facebook javila sam mu se da ga pitam za jednu informaciju – prisjeća se Amina i dodaje kako nije razmišljala o tome da će se između njih desiti ljubav.

Edin Džeko poslao fantastičnu emotivnu poruku Amelu Tuki i naježio naciju: “S vjerom u Boga, nadam se da ćeš uspjeti ostvariti svoje i naše snove i donijeti nam još jednu medalju”

Kako je govorila Fata Orlović: “Nikad ne bih klanjala u džamiji napravljenoj na srpskoj krvi”