in ,

Američka lutrija: Prijavite se i možda baš vi osvojite “zelenu kartu” za SAD!

Od svih pristiglih prijava na kraju će biti odabrano 55.000 građana širom svijeta koji će dobiti čuvenu “zelenu kartu”

Prijem aplikacija za učešće u lutrijskom programu za dodjelu iseljeničkih viza za Ameriku je počeo 7. oktobra, a sve informacije, ukoliko želite da aplicirate, možete da nađete na sajtu www.dvlottery.state.gov. Prijave su moguće do 10. novembra ove godine.

Od svih pristiglih prijava na kraju će biti odabrano 55.000 građana širom svijeta koji će dobiti čuvenu “zelenu kartu”.

Jedine validne prijave su prijave koje su ispunjene preko sajta američke ambasade, a sam odabir dobitnika vize je nasumičan.

Sa Zelenom kartom imate sva prava kao i Amerikanci, osim prava glasa. Nakon pet godina pristojnog ponašanja u vlasništvu Zelene karte, stičete pravo da dobijete državljanstvo, samim tim i američki pasoš.

Lutrija za dobivanje useljeničkih viza (Diversity Visa program) je ustanovljena Useljeničkim Zakonom iz 1990. godine koji navodi da će 55.000 useljeničkih viza biti omogućeno u godišnjoj lutriji, počevši od nove fiskalne 1995. godine. Lutrija omogućava raznolikost populacije useljenika u Sjedinjene Države, izabirom učesnika iz zemalja sa niskom stopom useljenja u S.A.D. u proteklih pet godina.

Da biste učestvovali u lutriji, slijedite korake navedene u Diversity Visa Process na U.S. Visas webstranici. Kada završite ove korake, pročitajte sve instrukcije koje ste dobili od Kentucky Konzularnog Centra (KCC) te one koje se nalaze na ovoj webstranici za dodatne upute.

Bh. državljanin poginuo u stravičoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj…

Snijeg, Ilustracija

Snijeg je već na velika vrata stigao u BiH: Evo gdje pada!