in

Američki par pretvorio trošnu kolibu u dom iz snova

U Hamptonsu su kupili plac, a zbog visokih cijena nekretnina su morali biti kreativni s budžetom. Odlučili su se za trošnu kolibu koju su odlučili sami renovirati.
Avanturistički par je proveo nekoliko mjeseci na putovanju Australijom, a vjenčali su se u Montauku na Long Islandu u New Yorku, mjestu koje ima nekoliko lijepih plaža. U Hamptonsu su kupili plac, a zbog visokih cijena nekretnina su morali biti kreativni s budžetom. Odlučili su se za trošnu kolibu koju su odlučili sami renovirati.

“Kada smo vidjeli kolibu koju sada zovemo The Surf Cabin, to nije bila ljubav na prvi pogled. Prilikom prve posjete, sve je bilo puno prašine i smeća, a pod je bio u lošem stanju. No, oboje smo shvatili da koliba ima veliki potencijal”, izjavila je Sophie-Claire.

U period od devet mjeseci neiskusni par je uspio renovirati kolibu i od nje napraviti dom iz snova. U unutrašnjosti su ostavili samo vanjske zidove, sve ostalo su izbacili i krenuli gotovo ispočetka. Projekt je gotovo završen, a preostali su samo neki završni detalji.

Kako koliba danas izgleda, pogledajte u galeriji.

Kip slobode godišnje posjeti milion ljudi, a sada je potpuno pust

Zeničanka frapirana: U Njemačkoj mi nisu dali u teretanu s maramom, rekli su da stavim kapu ili kačket