in ,

Angela Merkel u centru neonacističkog skandala u Njemačkoj, svi su bijesni: “Ovo je nedopustivo i u potpunosti neprihvatljivo”

Član desničarske stranke NPD, koja se povezuje s neonacističkim organizacijama, Stefan Jagsch izabran je za načelnika mjesta Altenstadt-Waldsiedlung u Njemačkoj.

On je na čelo lokalnog mjesta stigao bez velike borbe s obzirom na to da na izborima nije imao konkurenciju. Njega su podržali i lokalni članovi stranke Angele Merkel (CDU) i socijaldemokratske partije (SPD).
“Nedopustivo i u potpunosti neprihvatljivo. Ovo se potpuno kosi s vrijednostima socijaldemokratije koje zastupa SPD. Ovo šteti reputaciji socijaldemokratije”, poručio je zamjenik predsjednika stranke Ralf Stegner.

Lideri CDU u saveznoj republici Hessen Sven Mueller-Winter i Lucia Puttrich saopćili su kako su šokirani izborom Jagscha koji je poznat po krajnje desnim i antisemitskim stavovima, javlja DW.

Interesantno, Jagsch ima i veoma jasne antimigrantske stavove, bez obzira na to što su ga upravo sirijske izbjeglice spasile prije tri godine kada je imao tešku saobraćajnu nesreću.

Jednom prilikom na svom Facebook profilu je napisao da “imigracija znači genocid”.

On je nakon izbora kazao da će raditi u interesu grada u saradnji s drugim strankama.

DRŽAVA SE TRESE Serija zemljotresa pogodila BiH: Građani u strahu, pa šta se ovo dešava više ljudi dragi?

Muhamed Velić

Efendija Muhamed Velić o gay paradi u glavnom gradu BiH: “To je sramota za Sarajevo, došli su ovdje da bi zaprljali ono što je šehidska krv očistila…”