in ,

Autori iz bh. dijaspore predstavljeni u Sarajevu

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska prava i izjeglice BiH, na 29. Međunarodnom sajamu knjiga u Sarajevu, prvog i drugog dana, na centralnoj bini Sajma, predstavljeno četrnaest autora i izdavači iz iseljeništva.

U srijedu, 19. 4. 2017. godine predstavljen je roman „Šapat sudbine“, autorice Hazete Hamzić Salihović,

Narednog dana u podnevnim terminima su promovisani romani: “Đeneral na bijelom konju“, autora Ramiza Salihovića; „Mjesto na kojem je neko pojeo cvijet“, i „Čovjek koji pljuje na svoj grob“, autora Seada Mahmutefendića.

Zatim, pripovijetke Mehmeda Đedovića – „Malo čudo“, Fajka Kadrića – „Ordijski mujezin“ i Seada Husića – „Čovjek koji piše priče“, i knjige za djecu – Biblioteka MALI PRINC i MALA VILA – IK Bosanska riječ Tuzla, predstavila je: “7 bajki za male i velike“ – Mirzane Pašić Kodrić; „Nešto u mraku“ – Vesela Flamburari; „Moj otac hrani ptice“ – Vlaste Cenić i „Olovka pustolovka“ – Šimo Ešić.

U večernjem terminu predstavljena su djela Izeta Muratspahića: – „Putopisi Augusta Heimera“, „Gradovi u BIH i „Planine, rijeke i jezera u BIH“, udžbenici iz geografije za djecu bh. porijekla u iseljeništvu koja uče maternji jezik u Švedskoj, kao i Branka Tomića – „Švedskom Bosna probeharala“, zbirka članaka i reporterskih zapisa o uspjesima Bosanaca i Hercegovaca u Švedskoj.

U narednom terminu predstavljena su djela Muhameda Mahmutovića – „Priče slučajnih prolaznika“, zbirka priča i romani „Inat bosanskog goluba“, „Bogatstvo beskućnika“, „Pokošeni cvjetovi krajine“, i „Tihe likvidacije“, te Džebraila Bajramovića „Bošnjački demokratski izazovi“, zbirka kolumna.

Potpisan protokol za unapređenje praćenja radnih dozvola za strance u BiH

Široki Brijeg torpedovao Želju na Grbavici