in ,

Bakir Izetbegović javno otkrio da li zna hoće li njegova supruga Sebija podnijeti ostavku

Govorio je za BHRT

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, govorio je za BHRT.

On je komentirao jučerašnju u Vijeću sigurnosti UN-a, na kojoj je odbio prisustvo jer nije pozvano Predsjedništvo BiH, te druge aktuelnosti vezano za Dan državnosti BiH.

“Ovakav jučerašnji iščašeni sastanak, za koji smo rekli da ne treba da se održi, je jako važan za Bosnu i Hercegovinu. Milorad Dodik je jučer u pola sata tako utjecao na mišljenje tih ljudi, koji su bitni za budućnost BiH, onako kako ja ne mogu za godinu dana. Ja im se svima zahvaljujem”, rekao je Izetbegović.

On je dodao da je Dodik i reterirao u svojim stavovima tako što je Valentinu Inzku ponudio da zajedno skinu spomen ploču Radovanu Karadžiću na Palama.

On se dotakao i rezultata lokalnih izbora te kraha SDA u Sarajevu.

“Dobro je za SDA da s vremena na vrijeme dobije šamar, da se razmisli. Hladan tuš kakav smo dobili u Sarajevu će nas probuditi”, rekao je Izetbegović.

“SDA nema već poodavno odgovor na urbane sredine u kojima žive stotine hiljada ljudi. Već smo se navikli da u Tuzlanskom kantonu, dakle srce, Tuzlu, SDA pomalo odustaje da uopšte i pokuša uzeti, u Zenici nas evo po drugi put dobija Kasumović, u Bihaću po drugi put SDA ne uspijeva. U Sarajevu smo imali jedan, da tako kažem, pomalo i pretjeran rezultat, mi imamo tu podršku 35, 40 posto broj glasova, a kada su načelnici u pitanju bilo je osam od devet, deveti je bio bivši SDA-ov, gospodin Hadžibajrić”, rekao je Izetbegović.

Kazao je da je to bio udar četvorice protiv SDA i da to nije bilo jednostavno.

“Ujedinili su se i pobijedili nas. S tim se ni div ne bi lako borio”.

Komentirao je i pismo Edhema Bičakčića u kojem mu savjetuje da svojoj supruzi Sebiji Izetbegović predloži da se povuče.

On je, uz dodatak da u vrijeme Bičakčića SDA loše prolazila, kazao:

“Njena stvar je hoće li se povući. Ona je ostvarila izvanredan rezultat u SDA i na izborima. Ona je među onima koji su postigli najbolji rezultat unutar stranke i na izborima. Jako je opterećena poslom oko korone. Šta će odlučiti, do nje je”, rekao je Izetbegović.

Pogledajte snimak.

Moglo bi biti svega: NATO očekuje program reformi početkom decembra, BiH ga još nije ni pripremila!

Valentin Inzko poslao vrlo čudnu poruku Hrvatima u BiH: “Možete napraviti Kaliforniju tamo gdje ste većina”