in

Balkan u iščekivanju: U komšiluku Bosne i Hercegovine iznenada pao snijeg, meteorolozi najavljuju kada stiže i u BiH!

Veju, veju pahulje i mnogi ih čekaju, a neki baš i ne.

Foto ilustracija, Policija i snijeg
Foto ilustracija, Policija i snijeg

U BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na vrhovima planina je moguć slab i kratkotrajan snijeg, javljaju iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Kao što je i najavljeno, spuštanjem hladnijeg zraka, kiša je u najvišem gorju počela prelaziti u susnježicu i snijeg, koji trenutno pada na Zavižanu u Hrvatskoj. Zasad se nije formirao snježni pokrivač, javlja N1 Hrvatska.

U ostalim predjelima pada kiša, lokalno obilnija, a probleme je počela stvarati jaka i vrlo jaka bura, koja je zapuhala na sjevernom Jadranu, dok na ostatku obale još puše jugo!

Sutra će se bura proširiti na cijelu obalu! Na snazi je najviši stepen upozorenja DHMZ-a, upravo zbog vrlo vjetrovitih prilika! U srijedu smirivanje, no krajem tjedna ponovno vrlo dinamične prilike!

Kada snijeg stiže u BiH proćitajte klikom na ovaj link našeg portala: Sjajni Nedim Sladić otkriva kada snijeg dolazi u BiH

Čvrsto su stisli ruke: Ambasador SAD u BiH odmah nakon lokalnih izbora sastao se sa Miloradom Dodikom

Katastrofalno: Građani u čudu zbog plata u BiH, ako je ovo vidljivo bilo gdje na svijetu onda smo mi zaista normala, međutim svima je jasno da nije tako.