in

Beba pronađena u kutiji za pizzu uz poruku koja kida srce: “Brinite se o njemu, neka mi Bog oprosti”

Tek rođeni dječak pronađen je u kutiji za pizzu na trotoaru u Meksiku. Kraj njega je bila poruka na koju ni najiskusniji policajci i socijalni radnici nisu ostali ravnodušni.

Dječak, star samo nedjelju dana, bio je umotan u deku kada je pronađen u četvrtak, u gradu Tlaltenangu, prenosi The Sun. Kraj njega je bila cedulja na kojoj je pisalo:

– Brinite se o mom unuku. Moja kćerka je umrla dok ga je rađala, a ja nemam sredstava da ga podignem. Nadam se da će imati bolji život. A meni neka Bog oprosti.

Protección Civil Y Bomberos Tlaltenango Zac.

Sentimientos encontrados por parte nuestra coordinación, la vida te … forma pero no te prepara para situaciones así. Esta mañana se recibe reporte a nuestra base, que en el cruce de las calles Allende y Zacatecas, se encontraba un bebé abandonado a la intemperie, al arribar paramédicos de nuestra coordinación se percatan que dentro de una caja de pizza sobre la banqueta se encontraba a un recién nacido con una nota.

Socijalni radnici odveli su dijete u bolnicu na pregled, a Agencija za zaštitu građana objavila je ovu poruku na svom Facebooku.

– Život te kali, ali te ne pripremi za ovakve situacije – napisali su uz fotografije.

Gradonačelnik Tlaltenanga Migel Anhel Varelo Pinedo rekao je da će on finansirati sve troškove vezane za ovo dijete i izrazio veliku tugu što je mališan napušten iz materijalnih razloga.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Emina Jahović priznala da nije imala lak život: Dosta mi se sudilo, uvijek moram da budem najbolja

Zvali su je “najljepšim oružjem Kremlja”, zbog čovjeka iz Jugoslavije, lijepa Ruskinja htjela da se ubije