in

BHANSA nema novca za plate i kredite, ali ima 60 hiljada KM za krizno komuniciranje…

Pandemija koronavirusa izuzetno je pogodila civilnu avijaciju

Iako muku muči s obavezama za plate i kredite Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) potrošit će 60 hiljada KM za krizno komuniciranje.

Pandemija koronavirusa izuzetno je pogodila civilnu avijaciju, a pad broja letova direktno se odrazio i na poslovanje agencije koju vodi Davorin Primorac. Ipak, državnu agenciju koja ima sjedište u Mostaru to nije pokolebalo da brine o vlastitom imidžu te za te potrebe namjerava uzeti usluge specijalizirane agencije.

U pozivu za dostavljenje ponuda objavljenog 25. septembra BHANSA traži usluge odnosa s javnošću, kriznog komuniciranja i kriznog PR-a. Usluga podrazumjeva pisanje i objave PR članaka, PR događaje, krizni PR – krizno komuniciranje, …, a klao ciljevi ovih aktinvosti navode se “kontinuirano stvaranje pozitivne svijesti o aktivnostima Agencije”.

Procjenjuje se da će ova usluga agenciju koštati 60 hiljada KM bez PDV-a.

Pored toga što je sama nabavka usluga pisanja PR saopćenja za javnu instituciju s brojnim i skupim personalom za šire diskusije, kao i potrebe za kriznim komuniciranjem javnih institucija, koje nisu na tržištu, trošenje 60 hiljada KM za popravak imidža u javnosti dolazi u vrijeme krize i nemogućnosti servisiranja osnovnih obaveza.

O problemima u kojima se nalazi BHANSA, poslovanju, kreditnim zaduženjima, provedenim analizama i strategiji sredinom juna je za naš portal govorio direktor Davorin Primorac.

“Uzimajući u obzir procjene oporavka prometa EUROCONTROL-a, jasno je u ovom trenutku da BHANSA u najboljem slučaju može računati na svega 52% od ukupno planiranih prihoda za ovu godinu, što je 35,7 miliona KM manje od planiranog. Usljed navedene situacije BHANSA je, uz sveobuhvatno smanjenja rashoda, odgode investicija i drugih obaveza, kako bi se očuvala radna mjesta, bila primorana smanjiti isplate plaće za 50 posto u vremenu trajanja pandemije”, kazao je Primorac.

(Klix.ba)

VJEROVALI ILI NE Čuveni most na Neretvi prodaje se kao staro željezo: Ovo je početna cijena

SPEKTAKULARAN PRIZOR Mars će iduće sedmice biti svjetliji i najbliže Zemlji u posljednjih deceniju i po!