in

Bilo bi smiješno, da nije tužno: Zaboravite na trotoar ispred Predsjedništva, u Kaknju je svečano otvoren KONTEJNER…

Mnogi su komentirali da je žalosna vijest da se u BiH organizuju ceremonije na kojima se puštaju u rad kontejneri za smeće

U Kaknju je u utorak upriličeno puštanje u funkciju „E-kontejnera“, namjenskog kontejnera za elektronski otpad, objavljeno je na internet stranici Općine Kakanj. Kontejner je postavljen u okviru projekta “Elektronski otpad odvoji i prirodu osvoji“.

Iako je riječ o ekološkom projektu koji je za pohvalu, na društvenim mrežama vijest je ipak izazvala mnogo reakcija.

Mnogi su komentirali da je žalosna vijest da se u BiH organizuju ceremonije na kojima se puštaju u rad kontejneri za smeće.

Građani su aludirali na ranije slučajeve svečanog puštanja u rad trotoara, stubova za uličnu rasvjetu itd, a naročito s obzirom da se bliže lokalni izbori.

Inače, radi se o projektu s kojim je Centar za ekologiju i održivi razvoj Kakanj- C.E.K.O.R. prošao na javnom pozivu kojeg su objavili Općina Kakanj i Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD. Projekat ima za cilj zbrinjavanje svih vrsta elektronskog otpada kako ne bi završio na divljim deponijama, u prirodi ili u kontejnerima koji nisu predviđeni za te namjene.

U E-kontejner će se moći ubacivati IT oprema i oprema za telekomunikacije, električni uređaji, alati i svi drugi uređaji koji su radili uz pomoć električne energije ili baterija, rashladni uređaji.

Uskoro će u Kaknju biti postavljen i drugi E-kontejner, najavljeno je.

(Avaz.ba)

Pogledajte snimak: Snažna eksplozija u ugostiteljskom objektu Pop’s u Doboju

Ozbiljne tenzije među komšijama: Zoran Milanović javno odgovorio Bakiru Izetbegoviću