in

Bitno upozorenje za sve vlasnike mačaka: Dokazano je da prenose koronavirus svojim vlasnicima

Svjetska zdravstvena organizacija upozorava sve vlasnike mačaka da njihov ljubimac može da prenese novi virus korona!

Zasad se čini da psi nisu podložni infekciji, prema istraživanju objavljenom u srijedu.

Prema studiji čiji su rezultati u srijedu objavljeni na internetskoj stranici časopisa Science, i feretke se mogu zaraziti virusom SARS-CoV-2 koji izaziva bolest Covid -19. Psi, kokoši, svinje i patke nisu izgledni kandidati za zarazu tim koronavirusom, zaključili su znanstvenici nakon dvomjesečne studije.

Cilj studije bio je otkriti koje su životinje izložene riziku zaraze tim virusom kako bi se mogle koristiti u testiranju cjepiva za borbu protiv pandemije Covida – 19.

Vjeruje se da se SARS-CoV-2 proširio na ljude sa šišmiša. Osim nekoliko slučajeva zaraze mački i pasa, do sada nema nekih dokaza da kućni ljubimci mogu biti kliconoše. U nedjelju je testiranje pokazalo da je tigrica u zoološkom vrtu u njujorškom Bronxu, koja je počela suho kašljati i izgubila je apetit nakon kontakta sa zaraženim čuvarom, pozitivna na koronavirus.

Istraživanje provedeno u Kini pokazalo je da su mačke i feretke vrlo podložne zarazi virusom kad su ih znanstvenici pokušali zaraziti unošenjem virusa. Otkrili su i da mačke mogu zaraziti jedna drugu respiratornim kapljicama. Zaražene su mačke imale virus u usnoj šupljini, nosu i tankom crijevu, a mačići izloženi virusu velike lezije na plućima, nosu i grlu.

“Otkrivanje SARS-CoV-2 kod mačaka trebalo bi uzeti u obzir u okviru napora ueliminaciji bolesti COVID-19 kod ljudi”, navode autori istraživanja. Kod feretki je virus otkriven u gornjem dijelu dišnog sustava no nije izazvao teške simptome.

Indi se bori za život! Nalazi se na intenzivnoj njezi ali stanje se pogoršava!

Kad bi horoskopski znakovi bili aforizmi – OVI vas najbolje opisuju!