in

Bliže se izbori: Nezaposlenima po 100 maraka jednokratne pomoći!

Za ove namjene Vlada Brčko distrikta BiH izdvojila je 1.000.000 maraka

Distribucija novčane pomoći vršit će se putem poštanskih službi koje postoje na području Brčko distrikta BiH. Za ove namjene Vlada Brčko distrikta BiH izdvojila je 1.000.000 maraka

Vlada Brčko distrikta BiH u ponedjeljak je na izvanrednoj sjednici usvojila Zaključak o davanju suglasnosti na kriterije za dodjelu jednokratne novčane pomoći nezaposlenim osobama u iznosu od 100 maraka.

Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 maraka dobit će po jedna nezaposlena osoba koja se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH zaključno s 1. septembra 2020. godini, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Distribucija novčane pomoći vršit će se putem poštanskih službi koje postoje na području Brčko distrikta BiH. Za ove namjene Vlada Brčko distrikta BiH izdvojila je 1.000.000 maraka.

Vlada je usvojila i Informaciju s Prijedlogom odluke o usvajanju Akcijskog plana za reformu javne uprave, Prijedlog odluke o usvajanju Akcijskog plana za prevenciju korupcije za vrijeme trajanja prirodne nesreće zbog covida-19, Prijedlog nacrta odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje poslovnim prostorom bez naknade i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt organizacijskog plana Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, navodi se u saopćenju.

Udes kod naplatnih kućica na autoputu, vatrogasci i policija su na lokaciji!

Jako lijepe vijesti za građane Doboj Juga: Vrijednost ugovorenih radova je 190.000 KM!