Bljutavo pisanje srbijanskih medija o nastupu Hrvatske na SP: Bruka, sramota i dno dna

2

I dok svjetski mediji čestitaju hrvatskoj reprezentaciji na pobjedi nad domaćinom Svjetskog prvenstva, mediji u Srbiji ne mogu se pomiriti da su Vatreni prošli u polufinale.

Prednjači bljutavi Informer koji uvredama ‘časti’ hrvatske nogometaše, kao i predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

U prvom tekstu pod naslovom ‘Odvratni ustaše’ objavili su video u kojem Domagoj Vida i Ognjen Vukojević pobjedu nad Rusijom posvećuju ukrajinskom Dinamu iz Kijeva u kojem su obojica bili nekada igrači.

Iako su Vida i Vukojević ubrzo uklonili snimku, Informer piše: “Odbrambeni igrač reprezentacije Hrvatske Domagoj Vida i bivši reprezentativac Ognjen Vukojević koji su više godina igrali za kijevski “Dinamo”, uzviknuli su FAŠISTIČKI POZDRAV “Slava Ukrajini“ tokom video-obraćanja nakon pobede u četvrtfinalu Svetskog prvenstva nad selekcijom Rusije”.

Isti portal objavio je i tweet na kojem hrvatska predsjednica u počasnoj loži uzdignutim rukama slavi pobjedu. Popratili su to naslovom: “DOTAKLA DNO! Kolinda treskala guzicom i sisama pred Medvedevom i Infantinom!”, a u tekstu su napisali da je “..njeno raskalašno ponašanje koje ne priliči predsednici jedne zemlje začudilo je Medvedeva.”

Napisali su i da je “skočila sa stolice poput navijača, poskakivala, mlatila rukama, treskala guzicom i sisama. Nije marila ni to što je u loži, što su pored nje Infantino i Medvedev a da ne govorimo što to nije u skladu sa ponašanjem diplomata i čelnika jedne države”, te dodali da Medvedev nije bio oduševljen njezinim ‘raskalašenim plesom’.

Napali su i svog legendarnog sportskog komentatora Milojka Pantića i državnu televiziju RTS jer su, kako kažu, navijali za Hrvate. U tekstu pod naslovom ‘Bruka RTS-a’, Informer je otišao tako daleko da su u hrvatskim tamnoplavim dresovima vidjeli odoru Crne legije ustaške NDH?!

Asocijacija je jasna, sa Hitlerovim divizijama u osvajački pohod na Rusiju krenula je tada i Crna legija ustaške NDH. Hrvati to više i ne kriju, a po svemu sudeći udruženi oko sličnog cilja u tome im zdušno pomaže srpski javni servis.

“Bruka RTS-a je velika, a sada još i veća”, piše Informer.

Blic.rs je umjeren. Zamjerio je hrvatskoj reprezentaciji i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović što su pjevali u svlačionici Thompsonove pjesme, a i oni su se osvrnuli na predsjedničin ‘ples’ u svečanoj loži, s naslovom “LUDI LETNJI PLES Predsednica Hrvatske zaigrala u loži: Kolinda ostavila Medvedeva bez teksta”.

Donose Tweet Sunila Gulatija, bivšeg predsjednika Američkog nogometnog saveza, koji je također bio u loži. U ostalim tekstovima prenose slavlje hrvatskog komentatora Drage Ćosića riječima ‘Pala je i Rusija, ljubite se, pjevajte, plačite”, ali se nisu pretjerano bavili igrom i pobjedom reprezentacije.

Umjesto da pišu o utakmici, Kurir.rs se bavi sasvim sporednim stvarima. Pod naslovom “Više nema dileme: Subašić je ovim potezom dokazao da je Srbin” – piše Kurir.rs, objavljujući montirani video clip u kojem ‘dokazuju’ da se Subašić na terenu prekrižio pravoslavnim krstom.

I oni pišu da treba zaboraviti na Džaku i Šaćirija, te da su Vida i Vukojević zasjenili skandalom i švicarske reprezentativce albanskog porijekla.

“FAŠISTIČKI ISPAD REPREZENTATIVCA HRVATSKE! Zaboravite Džaku i Šaćirija, ovo je najveći skandal Mundijala u Rusiji!”, naslov je u Kuriru kojim su popratili Vukojevićev i Vidin video.

Objavili su i fotografiju s društvenih mreža gdje jedan srpski navijač hoda zagrljen s Hrvatima i raduje se pobjedi, umjesto da kako pišu – kao i većina Srba, navija za Ruse.

2 KOMENTARI

  1. Bravo, najvažnije je da budemo normalni ljudi. Život odbrojava, svima nama, vuru: tika – taka, tik-tak.. Ide dalje kraju, naš životni vlak,
    .. Buuum.. nema nas..

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.