in

Bosanac koji prodaje povrće zadivio regiju: Ma svaka ti čast dobri čovječe!

Eniz Karahasanović iz Zavidovića svojim gestom zadivio je mnoge Zavidovićane, ali i širu regiju naše domovine.

Iako je porodica Karahasanović prethodnih mjeseci vodila veliku i tešku bitku, kako preživjeti i dočekati novi dan, zahvaljujući dobrim ljudima širom BiH, oni su danas stali na svoje noge.

– Mi smo bili u potrebi da nam drugi pomognu skoro dvije godine, dok nismo otplatili kuću gdje trenutno živimo. Pomagao nas je narod sa svih strana i mnogo sam zahvalan – počinje Eniz svoju priču za Zdici.info.

Već od početka ove godine, na najbolji mogući način iskoristili su plastenike koje su dobili od jedne porodice, te se zasadili velike količine povrća.

Eniz Karahasanović je skoro svaki dan u blizini centra Zavidovića, gdje prodaje paprike, paradajz, sve ono što nabere u plasteniku.

– Odlučili smo da se bavimo prodajom jer od nje živimo. Ko nema novca da kupi, neka slobodno uzme što mu treba, halal mu bilo – priča nam Eniz.

Prema njegovim riječima, nema stalno mjesto gdje bude sa povrćem koje prodaje, te dodaje da je već sutra u blizini nove pijace poviš Gradske džamije u Zavidovićima – prenose zdici.info.

Strava i užas: Voz iskočio iz šina, povrijeđeno 55 ljudi!

Otac heroja Hrvatske, Danijela Subašića otvorio dušu i otkrio zašto njegov sin ne igra za BiH!