in ,

Bosanac se napušio marihuane. Iz Zagreba krenuo za Sarajevo preko Slovenije, pa izazvao opšti haos

Sedam mjeseci od divljanja po zagrebačkoj Ilici te Aleji Bologna, kada je izazvao totalnu pomutnju i skrivio nekoliko sudara, pritom ozlijedivši tri osobe, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu 26-godišnjem vozaču Eldinu Haliloviću izrečeno je šest mjeseci psihijatrijskog liječenja.
Mladiću koji je nesreću skrivio u stanju šizofrenije i s THC-om u krvi i urinu mjera prisilnog smještaja produžavat će se koliko bude potrebno, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, bit će deportiran u BiH u neku psihijatrijsku ustanovu.

Nesreću je prouzročio u Opel Astri, koju je unajmio u rentakaru, uz obrazloženje da ide na “godišnji u Hrvatsku i Grčku”.

– Nisam došao u Zagreb skriviti nesreću. Do nje nije trebalo doći, ali mi se od konzumiranja marihuane pričinjavalo. Tu noć sam popušio džoint, dva, tri. U Velikoj Gorici sam prvo posjetio prijateljicu. Na kraju me policija otjerala da napustim RH u roku od dva sata.
Krenuo sam za Sarajevo, završio u Sloveniji, pa sam se vraćao kroz Zagreb. Sjećam se haosa na cesti i prevrtanja. Izbjegao sam jedan auto, ali drugi nisam. Nakon sudara auto se zapušio, a ja sam se uplašio, izašao i otrčao prema pruzi. Bio sam na krivom mjestu u krivo vrijeme. Na ulicama se nisam snašao, a dobar sam vozač – pravdao je svoje pogrešne poteze vozač.

Kobnog dana 26-godišnji Eldin je na potezu od gotovo pet kilometara vozio u suprotnom smjeru, polukružno se okretao preko pune linije, sudario se s tri auta…

Kad mu se auto zapalio, istrčao je iz njega unatoč povredama i nastavio bježati. Vozač Dubravko H. (54), s kojim se frontalno sudario pri brzini od 112 km/h, i dalje je u bolnici te je stopostotni invalid, oduzetih udova i hrani se na sondu.

Potvrđeno: SDA zatražila formiranje rezervnog sastava policije u FBiH

MRAČNO UPOZORENJE Sve se dešava nevjerovatno brzo, civilizaciji prijeti nestanak!