in ,

Bosanci i Hercegovci u Engleskoj: Sjećanje na Irhada Durakovića

Izabrana selekcija engleskih Bosanaca i Hercegovaca za Svjetsko prvenstvo dijaspore u futsalu
Izabrana selekcija engleskih Bosanaca i Hercegovaca za Svjetsko prvenstvo dijaspore u futsalu

Krajem prethodnog mjeseca u prostorijama Sir Frederick Osborn škole u suradnji BH UK Networka i BH Asocijacije iz Hertfordshire održan je Memorijalni turnir u malom fudbalu Irhad Rizvo Duraković u znak sjećanja na prerano preminulog mladog fudbalera iz Londona.

Prije početka turnira, u ime domaćina, učesnicima se obratio Sedin Mustafić.
Svrha održavanja turnira jeste ujedno i prilika da se izabere selekcija Bosanaca i Hercegovaca iz Engleske koji će učestvovati na narednom prvenstvu bh.dijaspore u malom fudbalu koje će se u organizaciji SSD BIH održati u Izmiru, Turskoj u periodu od 4-6 Maja tekuće godine.

Atmosfera turnira bila je izvanredna i jako interesantna. Najbolji fudbal pokazali su momci iz Forze koji su zasluženo osvojili prvo mjesto te ujedno i čast da predstavljaju Bosance i Hercegovce iz Velike Britanije na prvenstvu u Turskoj.

Prvoplasiranim ekipama uručen je pehar te medalje drugo i trećeplasiranim ekipama. Zahvalnice su podijeljene svim učesnicima. Prisutna publika je velikim aplauzom zasluženo nagradila izabranu ekipu sa Ostrva te poželjela sreću u narednom takmičenju u Turskoj.

Izborni turning Irhad Rizvo Duraković je memorijalnog karaktera te je prilika da se svi učesnici prisjete mladog Sarajlije iz Londona koji je u 2011. godini umro od rijetke bolesti – humanog oblika kravljeg ludila i koji je ostao upamćen kao jedini Bosanac koji je preminuo od ove opake bolesti koja je prostore Engleske zahvatila prije 10-ak godina.

Irhad je ostao upamćen kao vrijedan volonter i aktivitista bosanskohercegovačkih udruženja u Londonu te talentovan fudbaler koji je u više navrata nosio dresove reprezentacije naših građana iz Engleske i Walesa.

Učenjem Fatihe i minutom šutnje prisutni su odali počast svom rano preminulom kolegi.
Zahvaljujemo se BH udruženju Hertfordshire na odličnoj organizaciji turnira!

Radončić

Konačno otkriveno ko zapravo vlasnik Dnevnog avaza

Džemat Mainz: Posjeta delegacije Sandžaka