Bosanci i Hercegovci u Holandiji

Bosanci i Hercegovci u Holandiji: Ovako se voli domovina u Rotterdamu

Posljednje Vijesti

Iza nas je još jedno tradicionalno druženje i proslava Dana državnosti domovine Bosne i Hercegovine u holandskom gradu Rotterdamu.

Nakon što je održan je događaj vrijedan pažnje i hvale, Udruženje Bosanci i Hercegovci Rotterdama i okoline oglasilo se saopštenjem.

”Kada god pomislimo da smo dostigli svoj vrhunac, entuzijazam i ljubav naših članova prema ovome što radimo pokaže da mi možemo i bolje. To bila divna noć, puna pozitivne energije, ljudi koji vole svoju domovinu i koji cijene naš rad. Hvala vam od srca na tome. Kroz pjesmu naših najmlađih, najdragocijenijih članova, preko divnih pjesama našeg hora i talentiranih mladih djevojaka koje su su ono svoje svakodašnje što uče u holanskom društvu spojili na onim odakle vuku korijene, Fate i njenih jaranica, do koreografija u šarolikim nošnjama naše domovine koji su nam izveli članovi folklorne sekcije, noć je brzo proticala”, napisali su iz ovog Udruženja.

”Posebne zahvale idu našim gostima u sinoćnjem programu. S ljubavlju su se odazvali na naš poziv i pokazali kako se čuva i njeguje baština Bosne i Hercegovine. Još jednom hvala vam što ste svojim prisustvom uljepšali proslavu. Bihrovci idu dalje. Pridružite nam se. Naša vrata su vam otvorena nedeljom od 10 do 13 sati”, poruka je iz Holandije.

Šta reći osim – svaka čast ovim ljudima koji se drže jedni drugih i odbijaju zaboraviti pripadnost, tradiciju i lijepe običaje iz rodne grude. Mnogo smo ponosni na njih.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.