in ,

Bosanci u Austriji, podržite našeg Ahmeda Husagića, ovo je prilika koju ne smijemo propustiti!

Ahmed Husagić
Ahmed Husagić

Sredinom oktobra mjeseca tekuće godine slijede jedni od najvažnijih Parlamentarnih izbora u Austriji posljednjih godina. Ali oni nisu bitni samo za nas, Bosance i Hercegovce, koji smo u Austriji, nego su jednako važni i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, uzimajući u obzir izjave ministra vanjskih poslova Sebastijana Kurza, a poslije njega i još nekih zvaničnika država Europske Unije. O izjavama FPÖ i HC Strache nema potrebe da trošimo riječi, poručili su naši zemljaci iz Kontak BiH-Salzburg udružena.

Prvi put nakon Austrougarske vladavine možemo da imamo predstavnika u Parlamentu Austrije koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, te samim time da pokažemo da i nas 100.000 Bosanaca i Hercegovaca u Austriji imamo pravo da učestvujemo u Parlamentarnim odlukama. Na 29. mjestu savezne liste (savezna lista se sastoji od 460 kandidata i kandidatkinja), koje je pozicija sa realnim šansama za ulazak u Parlament Austrije, nalazi se naš kandidat Ahmed Husagić, ispred svoje partije SPÖ. On je i prvi kandidat ikad, koji se kandiduje na saveznoj listi, a porijeklom je iz BiH.

Ahmed Husagić
Ahmed Husagić

Ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste to, da će naša zajednica po prvi put moći pokazati svoju političku snagu, što znači da će Bosanci i Hercegovci iz cijele Republike Austrije, po prvi put moći glasati za jednog kandidata. Te ako naš Ahmed uđe u Parlament, prvi put imati svoj glas u Parlamentu Austrije.

To nam je kao zajednici šansa da prvi put participiramo u demokratskom odlučivanju, a pored toga bi dobrim rezultatom pokazali da imamo s čim i da trgujemo. U politici ima vrlo malo simpatija a puno interesa. Da li imamo nešto da ponudimo ili nemamo odlučuje, da li možemo nešto da dobijemo ili ne.

Ovim putem Vas želimo podsjetiti da svaki vaš glas puno znači i da trebamo da podržimo našeg Ahmeda Husagića u pohodu na Parlament Austrije. Bez vaše pomoći nema uspjeha! Glasajmo ljudi, podržimo Ahmeda!

Džamija, ilustracija

Većina Bošnjaka pravi OVU grešku za Hidžetsku novu godinu: Nemojte to raditi!

BECO Portland

Kako Bošnjaci u Americi dočekuju novu Hidžretsku godinu