in

Bosanska estrada pokazala humanost, ali sve je zasjenila nezapamćena sramota poznatih pjevača iz Srbije

Na stadionu malih sportova „Zlatan Alikadić-Tazlo“ u Jablanici 26. juna održao se humanitarni koncert za estradnog velikana Ferida Avdića.

Ipak, sve je zasjenila nezapamćena sramota pjevača iz Srbije.

Uz pratnju orkestra Mirsada Pilava i „Mika benda“ nastupili su gotovo svi plakatirani pjevači: Halid Muslimović, Hari Varešanović, Nihad Alibegović, Amela Zuković, Hasiba Agića, Amra Halebić, Ibro Bublin, Emina Tufo, Mustafa Omerika, Armin Šaković, Zisko, dosta pjevača iz Hayatovog muzičkog šoua „ZMBT“.

Našao se tu i Mirsad Čomaga koji je ujedno bio i dio organizacionog tima a i voditeljskog para uz Dženi Pilav. Osim što je Jablanica još jednom pokazala svoju otvorenost prema humanitarnim akcijama velika podrška bio je i načelnik opštine Salem Dedić, Šaćir Buturović, BZK Preporod Jablanica, Mirsad Pilav.

Nevjerovatan odziv Jablaničana je također za respekt koji su sjajnom atmosferom propratili nastup svih učesnika, ujedno sa kupljenom ulaznicom pomogli daljem liječenju od teške bolesti velikog pjevačkog imena kakav je Ferid Avdić.

Njegovo stanje je trenutno zadovoljavajuće i optimistično, no liječenje je i dalje potrebno. Jedina mrlja u svoj ovoj pozitivnoj estradnoj akciji su Mitar Mirić, Jašar Ahmedovski i Rade Lacković koji su pristali na dolazak a ipak se nisu pojavili.

Sveto Bočac poslao hiljadu maraka

Banjalučanin Sveto Bočac, veliki poklonik Feridovog interpreta i uopšte narodne muzike izdvojio iz svog poslovnog fonda „Bočac tours“ hiljadu maraka i poslao na humanitarni račun – javlja Express.

Dramatična akcija spašavanja u BiH: Samiru izvlačilo više od 30 osoba iz kanjona kod Kaknja

Granica Hrvatske i BiH postala predmet sprdnje na internetu