BOSNA PONOSNA Maturanti iz grada u BiH žestoko prozvali mlade koji odlaze u Njemačku

Događaji Vijesti

U Bosanskoj Krupi održana je “Maturijada”, zabava koju za sve učenike srednjih škola s područja općine već devetu godinu organizuje Općina Bosanka Krupa.

Učenici su poslali jasnu poruku mladima koji odlaze iz BiH. “Ne odlazite”, kazala je jedna od učesnica “Maturijade”.
Mladost, pozitivna energija, veliki broj majica sa simboličnim natpisom “znam da preko je bolje, ali preko nije moje” su u Bosanskoj Krupi bile glavne teme.

Učenici završnih razreda Opće gimnazije i MSŠ Safet Krupić zajedno su proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Maturanti su se sa svojim razrednim starješinama, pedagozima i direktorima, okupili u Malim adama gdje su se u jednoobraznim majicama pipremljenim posebno za tu prigodu fotografisali, družili sa prijateljima i sugrađanima.

Potom su se uputili u šetnju gradom, nakon čega su otišli na zabavu u ugostiteljski objekt rezervisan isključivo za njih.
Svim građanima koji su sa oduševljenjem pratili kolonu učenika bilo je sasvim jasno kako je proljeće i vrijeme maturanata, da su kraj aprila i maj rezervisani za njihove nastavne i vannastavne aktivnosti.

Maturanti su i ovaj put skrenuli pažnju na sebe, izazvali oduševljenje svih građana, zabavili se i na vrijeme otišli kućama, kako bi se počeli pripremati za ostale obaveze, a to su maturalni ispiti i maturalne zabave koje se organizuju u okviru školskih aktivnosti.

Leave your vote