in ,

Bošnjaci Sjeverne Amerike ponosno javljaju: Završena Mala medresa

Lijepe vijesti
Lijepe vijesti

Danas je u školskom amfiteatru spuštena zavjesa na još jednu, vrlo uspješno organizovanu Ljetnu školu islama, Mala medresa 2017. Pred prisutnim roditeljima i profesorima učesnici ovogdoišnje Male medrese su se predstavili sa nekoliko recitacija, ilahija i učenjem Kur’ana. U odnosu na prethodne godine, novi sadržaj je bilo takmičenje u učenju Kur’ana u kojem su učesnici pokazali zavidan nivo znanja. Neizostavna je bila i prezentacija sa slikama od prvog do posljednjeg dana ovogodišnje Male medrese, saopćeno je iz Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Mektebijada u Nurnbergu: Subota u znaku druženja Bošnjaka u Njemačkoj

Nakon obraćanja glavnog imama ICNAB-a, Sabahudin ef. Ćemana, i prof. Amele Numanagić, uslijedila je dodjela diploma svim učesnicima i nagrada onima koji su se u pojedinim oblastima ili takmičenjima posebno isticali. Diplome i priznanja su dodijelili Sabahudin ef. Ćeman i Osman ef. Brkić, glavni imam Medžlisa II Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Na kraju programa dovu je proučio dugogodišnji direktor Medrese, prof. Džemal Salihspahć
Vrijedi spomenuti da je na današnjoj svečanosti bio prisutan i poznati youtuber, Ajdin Hasanić, koji će napraviti jedan zanimljiv video uradak o Maloj medresi na njemu svojstven način, a koji ćemo, ako Bog da, koristiti i kao propagandni materijal za narednu godinu.

Na kraju, zahvaljujemo se Islamskoj zajednici Bošnjaka Sjeverne Amerike na povjerenju, kao i roditeljima naših učenika koji su nam povjerili svoju djecu na ovih 15 dana koliko traje program Male medrese. Nadamo se da smo ispunili vaša očekivanja i da se, ako Bog da, vidimo sa nekima i dogodine. Do početka upisa u Malu medresu 2018., selami vas ekipa koja je bila zadužena za realizaciju ovog divnog projekta, saopćeno je iz Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Prekrasna Bosanka Esma Voloder proglašena za Miss Australije

Prekrasna Bosanka Esma Voloder proglašena za Miss Australije

Parlament BiH

Bošnjaci iz Chicaga imaju poruku za parlamentarce u BiH