in ,

Bošnjaci u Modlingu ne odustaju od svoje misije

Bošnjaci u Modlingu ne odustaju od svoje misije
Bošnjaci u Modlingu ne odustaju od svoje misije

Uz Allahovu pomoć i pomoć naših vakifa nastavili smo radove na uređenju parkinga oko naše Džamije, saopštio je Moscheegemeinde der Bosniaken – Džemat Bedr Mödling.

”Podsjećamo vas da su džamije Božije kuće u koju ulaze i dolaze bogobojazni, pravedni, iskreni, učeni i humani ljudi. Ovodunjalučki život je prolazan i čovjeku pripada samo ono što iz ljubavi prema Bogu dio svojih materijalnih dobara izdvoji za opće dobro. U takvu vrstu dobra ubrajamo i podizanje naše džamije.

Vaša pomoć u navedenu svrhu je vaše dobro djelo koje ostaje trajno ugrađeno u ovu džamiju, a za koje slijedi i Božija nagrada, jer Muhammed a.s. u hadisu kaže:„Onome, ko sagradi džamiju u ime Allaha dž.š. Allah će njemu sagraditi istu takvu u Dzennetu”, saopšteno je.

Zahvaljujemo se na vašem prilogu i učešću u izgradnji džamije u Mödlingu, uz molbu dragom Bogu da spusti Svoju milost i bereket na vas i vaše najmilije.

Allah, dž. š., u Kur´anu kaže: „Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. A Allah će onome kome hoće dati i više, Allah je neizmjerno dobar i sve zna.“ (El Bekare 261.).

Dakle, zrno koje se spominje u Kur´anu je Vaša donacija, to zrno će sutra imati vrijednost sedam zrna, jer će uroditi plodom ako Bog da. A nakon toga iz tih sedam zrna će se izroditi sedam klasova, a u svakom klasu po stotinu zrna, te će tako, ako Bog da, na Vašem računu drastično porasti broj dobrih djela. Svim dosadašnjim i budućim vakifima se srdačno zahvaljujemo!”, navedeno je u saopštenju.

Kontoinformacije:

Bosnischer Kulturverein Mödling
IBAN: AT54 3225 0000 0070 9162
Raiffeisenbank Mödling
Verwendungszweck: Spende VAKUF

Dino Mehmeda Mujkić konačno otvorio dušu: Evo zašto su ubili moj lik u seriji Lud zbunjen normalan

Dino Mehmeda Mujkić konačno otvorio dušu: Evo zašto su ubili moj lik u seriji Lud zbunjen normalan

Teška nesreća u Sarajevu: Trolejbus udario pješaka, saobraćaj u potpunosti obustavljen!