Bošnjaci u Schwabisch Gmundu ugostili Muniru Subašić i Kadu Hotić

Bošnjaci u Schwabisch Gmundu ugostili Muniru Subašić i Kadu HotićBošnjaci u Schwabisch Gmundu ugostili Muniru Subašić i Kadu Hotić

Na inicijativu turskih džemata regije BW predstavnice “Majki enklave Srebrenica i Žepa”
boravile su u Stuttgartu u dvodnevnoj posjeti, gdje su izrazile želju da posjete i džemat Schwäbisch Gmünd.

Poslije završenog programa sa turskim ženama posjetile su i džamiju gdje su predsjedniku džemata i imamu uručile tkani ćilim kao sjećanje na Srebrenicu. Druženje su nastavile sa hanumama u jednom restoranu uz muhabbet i večeru, saopšteno je iz Schwäbisch Gmünd.

”Predstavnica naših zena Almira Mujkić im je u ime svih žena izrazila dobrodošlicu i poželjela im lijep boravak sa našim hanumama, te ih pozvala da se i obrate.

One su u kratkim crtama kazale činjenice i stvari za koje se bore i neće prestati do kraja svog života, ma koliko to bilo krivo din-dušmanima.

Predstavnica turskih džemata Aysun Pekal se također zahvalila našim hanumama da su izrazile želju upoznati ova dva velika borca za pravdu i kažnjavanje zločinaca pred sudom pravde”, saopšteno je.

Hanume su pomno pratile njihova izlaganja, te im se na kraju zahvalile na posjeti i ispratile ih nazad kući.

Ovo lijepo druzenje je popratilo preko 40 žena koje su bile oduševljene i poželjele da ovakvih i sličnih druženja bude više.