in ,

Branislav Borenović poručuje: Nevjerovatno, te proklete podjele u BiH…

‘‘Nevjerovatno, te proklete podjele‘‘, rekao je komentarišući ‘‘navijački‘‘ pristup bh. političara sukobima u Nagorno-Karabahu.

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, rekao je danas za N1 da člana državnog Predsjedništva Milorada Dodika ”bole” rezultati izbora u susjednoj Crnoj Gori. Govorio je i o ”prokletim podjelama” u bh. društvu kao i ostalim temama.

Kako je naglasio Borenović, Dodika ”boli” činjenica da je vlast u Crnoj Gori promijenjena.

”Ničim prozvan, gospodin Dodik je reagovao. Očigledno boli činjenica da je vlast u Crnoj Gori promijenjena. Talas promjena polako dolazi zapadno od Crne Gore, u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

Ima li sličnosti između Milorada Dodika i Mila Đukanovića?

”Mislim da sama reakcija Dodika govori da su oni jako slični, identični, dva ista politička pola koji na isti način djeluju, ponašaju se. Koji od države i svoje zemlje prave privatni posjed u kojem mogu da rade šta hoće. Ta politika mora biti promijenjena na izborima. Zato je bolno bilo gospodinu Dodiku da nova vlast u Crnoj Gori razgovara s opozicijom iz Republike Srpske”, dodao je naglasivši da vjeruje u promjene u Crnoj Gori.

Borenović je govorio i o posjeti Crnoj Gori te razgovorima koje je obavio s tamošnjim političkim liderima. Dodao je i da je postignut dogovor sa SDS-om za izbore u Prijedoru.

Govoreći o posjeti bh. zvaničnika Zagrebu, kazao je da je svaki razgovor dobar, ali da uplitanja u unutrašnja pitanja u BiH nisu dobra.

”Svaki razgovor, svaka posjeta je dobrodošla, ako se razgovara o saradnju i nečemu što će unaprijediti, ali bilo kakvo političko uplitanje u unutrašnja pitanja nisu dobrodošla. Bilo kakva promjena Dejtonskog mirovnog sporazuma može doprinjeti samo novim tenzijama. To je unutrašnje pitanje nas ovdje”, poručio je on naglasivši da je susret Dodika s hrvatskim zviničnicima bila dobra prilika za razgovore o Trgovskoj gori.

O ”komentarima” bh. političara na situaciju u Nagorno-Karabahu…

”Nevjerovatno, te proklete podjele”, rekao je komentarišući ”navijački” pristup bh. političara sukobima u Nagorno-Karabahu.

”Umjesto da šaljemo poruke pomirenja, mi se i po tom pitanju dijelimo. Te promjene su katastrofalne za društvo u kojem živimo”, poručio je on.

(Agencije)

ERDOGANOVA IZJAVA ODJEKUJE PLANETOM Jerusalim je naš grad

VANREDNO OBRAĆANJE Vučić saopštio ime mandatara