in

Brutalni napad na profesora Envera Kazaza u Sarajevu

Brutalni napad na profesora Envera Kazaza u Sarajevu
Brutalni napad na profesora Envera Kazaza u Sarajevu

Profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Enver Kazaz napadnut je na svom radnom mjestu od strane Mahira Sokolije, urednika sarajevskog magazina Stav. Napad se desio u prostorijama fakulteta.

Sokolija je prema medijskim izvještajima, Kazazu prišao s leđa i rekao mu da će ”ga zaklati zubima” na zaprepaštenje svih prisutnih.

”Nedopustivo je da u kratkom periodu, nakon napada na Nedžada Latića, još jedan kritičar vlasti bude napadnut, i to od novinara oficijelnog glasila Stranke demokratske akcije (SDA) ”, navodi se u današnjem saopćenju SDP-a.

Naglasili su da sloboda medija i sloboda izražavanja u demokratskom društvu ne smije doći u pitanje te su ocijenili da je vrijeme da institucije “pokažu ozbiljnost i zaštite javne ličnosti od napada neistomišljenika”.

Na sve to upozorili su posebno zbog činjenice da se napad na profesora Envera Kazaza dogodio na radnom mjestu i pod krovom javne institucije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću SDP-a BiH.

Parlament BiH

Ministrica Borovac sastala se sa Thijs van der Plasom

Nevjerovatan događaj u Sarajevu: Pa ovo ima samo kod nas

Policija u Sarajevu prijavljena zbog nepropisnog parkinga