in

Brutalno hapšenje žene: Nije nosila masku, policajac je gurao i držao za vrat, pa srušio na pod

Australijska policija morala je u saopštenju da objasni svoje postupke

Nakon što je internetom počeo da se širi snimak nasilnog hapšenja jedne žene na ulicama Melbourna, australijska policija morala je u saopštenju da objasni svoje postupke. Na njoj se vidi kako policajac silovito gura ženu prema zidu držeći ruke na njenom vratu, a potom ju ruši na pod, prenio je CNN.

Policija je u saopštenju navela da su policajci patrolirali u ulici Wellington oko 17 sati kada su ugledali 21-godišnju ženu kako hoda ulicom bez zaštitne maske. Odučili su da je uhapse nakon što je odbila da da svoje ime, prezime i adresu.

Naime, država Victorija uvela je vanredno stanje u nedjelju zbog skoka u lokalnom prijenosu bolesti, a stanovnici Melbourna već neko vrijeme moraju nositi maske prilikom svakog izlaska iz svojih domova. Kazna za nenošenje maske je 120 eura.

Na video snimku incidenta može se čuti kako žena viče “gušiš me”, skini mi se” dok policajac drži ruke na njenom vratu i gura ju uza zid.

Može se čuti i glas muškarca koji snima cijeli prizor: “Skidaj se s nje”. U jednom trenutku, žena nogom gurne policajku koja se pokušala da se umiješa.

Ubrzo zatim policajac je srušio nesretnu ženu na pod, a ona je sve vrijeme ponavljala: “Šta sam učinila, šta sam učinila’.

Potom se umiješao dečko te žene objašnjavajući kako je ona izuzeta od nošenja zaštitne maske.

Za CNN-ovu podružnicu 7News kasnije je ispričao: “Strašan je način na koji su došli da nas zastrašuju. Zbog njih bi trebali da se osjećamo zaštićeno, zar ne? Ne osjećamo se zaštićeno. Samo traže svađu i žele da kazne ljude i da budu nasilnici, to nije zakonito”, rekao je.

Policija je u saopštenju navela kako žena nije rekla da ima izuzeće od nošenja maske. Napomenuli su u saopštenju da je žena postala fizički agresivna i da je udarila policajku koja je kasnije prevezena u bolnicu na posmatranje.

“Žena je nastavila da se opire hapšenju i morali smo da je srušimo na pod”, pojasnili su.

Policija je potvrdila identitet žene u policijskoj stanici. Terete ju za opiranje hapšenju i napadu na policiju. Puštena je uz kauciju i biće pozvana na sud kada bude zakazano ročište. Nisu je kaznili zbog nenošenja maske jer za to ima opravdanje.

Novcem brisali saobraćajne prekršaje

Dr. Drljević: Vakcina nije C–vitamin koji možete uzimati ili ne uzimati