in ,

Burno u Sarajevu: Da li je Fahrudin Radončić najavio raskid koalicije sa SDA?

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić oglasio se sinoć objavom na Instagramu nakon što je Predstavnički dom PS BiH izabrao nekoliko novih članova Centralne izborne komisije.

“Izborom novih članova CIK-a, u režiji SDA i SDS-a, realno je očekivati kontinuitet izbornih prevara, čija je žrtva najviše bio SBB. Dovoljno se sjetiti činjenice da je dan uoči izbora 2018. godine zamijenjeno čak 6.500 članova biračkih odbora, a CIK je sve to legalizirao. Danas je ta stranka dodatno povećala utjecaj na CIK i pripremila teren za nove izborne prevare.

Dok mi trošimo svoje zdravlje i posljednji atom snage da pomognemo građanima u migrantskoj krizi, korona pandemiji i na drugim poljima, oni već planiraju kako da ponovo kompromitiraju izborni proces i izvrgnu volju građana. Ako ovo opstane, budući izbori nemaju nikakvog smisla, a ni sadašnja koaliciona participacija u vlasti”, napisao je Radončić na Instagramu, a reakcija je objavljena i na stranici Saveza za bolju budućnost.

Podsjećamo, Radončić je zajedno sa Željkom Komšićem, predsjednikom DF-a i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem 13. decembra 2019. godine obznanio koaliciju na svim nivoima nakon čega je i srušena Vlada KS u kojoj su participirali SBB i DF.

Kamioni kompanija iz BiH zaustavljeni na hrvatskoj granici, ne dozvoljava im se prelazak!

Izgleda da je još gore nego što se mislilo: ‘Zaražena osoba može prenositi koronavirus do čak 37 dana’