Ćamil Duraković nakon bojkotovanja izbora u Srebrenici: “Hvala vam i ponosan sam, sačuvali smo naše dostojanstvo”

Ćamil Duraković iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica” obratio se nakon što su probosanske političke snage odlučile da bojkotuju ponovljene lokalne izbore u Srebrenici jer se, kako su naveli, ne održavaju u fer i demokratskom ozračju.

“Da sumiramo… Skepticima koji su sumnjali i pokušali obezvrijediti naše jedinstvo i čvrstu odluku da bojkotujemo današnje neregularne izbore, želim saopštiti da je, po našim informacijama, u Srebrenici od 3.000 Bošnjaka na biračkom spisku glasalo njih 166. Ne ulazeći u to kako i za koga je danas glasalo 166 Bošnjaka, to nije dovoljno niti za jedan odbornički mandat”, naveo je Duraković.

“Ako izuzmemo ucjene, prijetnje, plaćanja socijalno-ugroženim, s ponosom mogu reći – sačuvali smo naše dostojanstvo. Mi nismo nikome prijetili, plaćali niti ucjenjivali. Ponosan sam što je moj narod danas izabrao dostojanstvo umjesto straha, interesa i nepravde. Naša borba nije lahka, ali je sigurno nastavljamo. Čekamo odluku Ustavnog suda BiH nakon koje ćemo znati šta i kako dalje. Hvala vam i ponosan sam…”, poručio je Duraković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.