Carinicima NIŠTA nije bilo jasno kada su vidjeli pasoš Maye Berović

Zabava

Iako Maju svi znaju po njenom djevojačkom prezimenu Berović, malo ko zna da u njenoj ličnoj karti stoji drugo prezime…

Iako je još od muzičkih početaka prije 13 godina imala velike hitove, Maja Berović je tek u proteklih par godina stekla status jedne od najpopularnijih pjevačica na našim prostorima.

Podsjetimo, Maja je prvi album izdala 2007. godine, a odmah se izdvojio hit koji se i danas rado sluša – “Džin i limunada”.

U godinama koje su usljedile nizali su se albumi koji su sve više proširivali popularnost Berovićeve na cijeli Balkan, a publika je izdvojila pjesme kao što su: “Djevojačko prezime”, “Djevojka sa juga”, “Alkohol”…

Ipak, u sam vrh popularnosti dovela ju je saradnja sa bosansko-hercegovačkim duom koji čine Jala Brat i Buba Corelli, a kruna karijere svakako je bila eks-ju turneja koja je obilježila prethodnu godinu.

Iako Maju svi znaju po njenom djevojačkom prezimenu Berović, malo ko zna da u njenoj ličnoj karti stoji prezime koje je prihvatila kada je izgovorila sudobnosno “da” emotivnom partneru Alenu.

Naime, kada god se nađe na graničnim prelazima pjevačica izazove čuđenje carinika s obzirom na to da joj u dokumentima stoji ime Maja Dragosav.

Leave your vote