in ,

Čelnik Hrvatske republikanske stranke dokrajčio Čovića: “Nećemo u koaliciju s HDZ-om”

Koaliranje ne dolazi u obzir u formalno-pravnom smislu ni s kim

Lider Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž kaže da će povjerenje građana opravdati svojim radom te naglašava da je HRS prema trenutnim rezultatima druga stranka kod Hrvata u Mostaru i treća u cjelokupnom budućem Gradskom vijeću i da neće koalirati s HDZ-om niti s bilo kojom drugom strankom, kao što je obećao i tokom kampanje svojim glasačima.

Raguž nakon preliminarnih rezultata izbora u Mostaru, kaže da su postali važan faktor za funkconiranje nove vlasti u najvećem hercegovačkom gradu koji je od 2012. godine bez Gradskog vijeća.

“Koaliranje ne dolazi u obzir u formalno-pravnom smislu ni s kim. Što se tiče izbora gradonačelnika, isto tako moram reći da nećemo nikoga apriori podržati i to treba odmah biti jasno svima.

Kad Gradsko vijeće bude biralo gradonačelnika, mi ćemo definirati svoje uvjete projektima i idejama, te onim za šta samo se zalagali u predizbornoj kampanji. Tko bude pristao na te uvjete imat će naš glas”, kazao je Raguž.

Podsjeća da će tražiti transparentan rad nove vlasti i javno prenošenje svih sjednica Gradskog vijeća, kako se ne bi dogodilo da bude zatvorena za javnost kao u Skupštini HNK.

HNS: “SIP BiH stavlja izborni proces pod veo tajnosti gdje glasovi s tri gradska područja naseljena Hrvatima, nestaju”

Milorad Dodik neće biti prebačen u Beograd