in ,

Centralna izborna komisija: “Ujedinjenoj Srpskoj zabraniti učešće na izborima!”

Članovi CIK-a su konstatovali da je ova stranka već ranije sankcionisana, te da su i nakon toga nastavili sa objavljivanjem spornih sadržaja

Centralna izborna komisija je u okviru svojih nadležnosti, a koje se tiču praćenja objava na društvenim mrežama i YouTube kanalima, pokrenula postupak o utvrđivanju odgovornosti stranke Ujedinjena Srpska – zbog sumnje da je prekršila Izborni zakon BiH, potvrđeno je danas na sjednici CIK-a.

Oni su ovaj prijedlog poslali na izjašnjenje – a stranka kojom rukovodi Nenad Stevandić se izjasnila da objavljeni spot nije dio predizborne kampanje, nego poziv političarima i strankama da se ujedine. Iz US tvrde da to nije kršenje Izbornog zakona, saopšteno je na sjednici CIK-a.

Članovi CIK-a su konstatovali da je ova stranka već ranije sankcionisana, te da su i nakon toga nastavili sa objavljivanjem spornih sadržaja.

Predloženo je da im se poništi ovjera za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine, a Nenadu Stevandiću izrekne i novčana kazna od 10.000 KM. Budući da nije bilo prijavljenih za raspravu, konstatovano je da je ovaj prijedlog usvojen jednoglasno.

Objavljena nova lista: Pasoš BiH “moćniji” čak i od američkog

Nakon punih 70 godina mijenja se pravilo “sva 4 žmigavca”