in

Cerović: SPC definitivno mora iseliti iz Crne Gore

Crnogorski publicista Rajko Cerović napisao je u autorskom tekstu u podgoričkoj “Pobjedi” da se Srpska pravoslavna crkva /SPC/ definitivno mora iseliti iz Crne Gore, “postepeno i dosljedno”, a porodicama sveštenika koje nemaju prevoz “odmah izaći u susret”.

“Treba im pružiti i svaku potrebnu logistiku. Hoće li se ovo dogoditi sada ili za deset i više godina, ništa ne mijenja. Dogoditi se mora, ukoliko možda međunarodni pravni poredak ne pređe u divljaštvo”, naveo je Cerović.

Ovaj tekst Cerovića uslijedio je nakon što su prekinuti pregovori predstavnika Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske o spornom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

“Ipak se, i uz svjesno angažovanje međunarodne zajednice, neregistrovana Srpska pravoslavna crkva definitivno mora iseliti iz Crne Gore”, smatra Cerović.

On je poručio da ne treba sumnjati da će “događaj, uz svu delikatnu crnogorsku mjeru, biti na vrijeme i dovoljno pažljivo najavljen”.

Cerović je naveo da Crna Gora ni u budućnosti neće pristati da nestane, ni po cijenu ljudskih žrtava, prenio je “Sputnjik”.

U Brazilu rekordan broj mrtvih u samo jednom danu

Srpski ljekar postao milioner preko noći zbog lijeka protiv korone