in , ,

Čestitika iz SAD povodom Dana državnosti BiH, Mike Pompeo poručuje: “Naši odnosi su temelj mira na Balkanu!”

Američki državni sekretar

Bosna i Hercegovina slavi svoj Dan državnosti. Čestitam u ime vlade Sjedinjenih Država i američkog naroda, poručio je upravo američki državni sekretar Mike Pompeo.

– Ove godine također obilježavamo 25. godišnjicu Daytonskog mirovnog sporazuma, koji je donio mir u Bosnu i Hercegovinu i omogućio procvat dubljeg odnosa između naše dvije zemlje, odnosa koji čini temelj mira na zapadnom Balkanu – dodao je.

Sjedinjene Države pohvaljuju napredak Bosne i Hercegovine u pravcu veće demokratizacije, što pokazuje važan sporazum koji će omogućiti građanima Mostara da prvi put od 2008. godine glasaju na predstojećim lokalnim izborima.

– Također stojimo uz Bosnu i Hercegovinu u daljnjem traženju euroatlanskih integracija. Konačno, želim sigurnost i zdravlje svim građanima Bosne i Hercegovine dok zajedno radimo na prevazilaženju izazova koje postavlja pandemija COVID-19 – naveo je Pompeo.

Bakir Izetbegović o sjednici u UN-u: “Dragan Čović se odrekao trećeg entiteta, a Milorad Dodik je bio agresivan i drzak!”

VALENTIN INZKO NAKON NEZAPAMĆENIH UVREDA “Šokiran sam zbog izjava Milorad Dodika, posebno jer je Paddya Ashdowna nazvao kriminalcem!”