in

Cigare u vrijednosti od 100.000 KM švercovao u cijepanim drvima

Navedena roba je oduzeta, lice lišeno slobode, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljene trgovine

U četvrtak su pripadnici Policijski uprave Trebinje razotkrili nekoliko krivičnih djela iz privrednog kriminala. Naime, radi se o nedozvoljenom prometu akciznih roba i pronevjere u  jednoj gatačkoj banci, vrijednosti oko 400.000 maraka.

Naime, pripadnici ove Policijske uprave zajedno sa Policijskom stanicom Bileća na području Bileće u četvrtak u zasjedi su razotkrili kamion „Mercedes“ sa 80 paketa cigareta i još polovina paketa, koje je prevozi Karlo M. iz Posušja.

Naime, kako navode Nezavisne navedene cigarete se procjenjuju na vrijednost od oko 100.000 maraka.

On je cigarete na kamionskoj prikolici kamuflirao cijepanim drvima, na način da su u  donjem dijelu prikolice bili paketi cigareta, a po vrhu pokrivene drvima, ali ih je policija pronašla u pretresu koji su uradili na osnovu ranije pribavljene naredbe.

– Navedena roba je oduzeta, lice lišeno slobode, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljene trgovine, istakao je na vanrednoj pres-konferenciji načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša laketa.

(Oslobođenje.ba)

Predsjednik Amerike po prvi put postaje čovjek kojem neće trebati savjetnik za BiH?

Brutalna poruka Željka Komšića: “Pa nije vam on Čović da ga Dodik vodi za ruku”