in ,

Cijela istina isplivala na vidjelo?! Šakić je ubio Ćuluma, lagao je da je bio u Hrvatskoj!

Siniša Šakić uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je direktni izvršilac teškog ubistva Slaviše Ćuluma, 15. maja ove godine u mjestu Dragočaj, grad Banja Luka.

Iz entitetske policije su potvrdili ovu informaciju navodeći inicijale osumnjičenog, čiji je alibi pobijen.

– Pripadnici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet su radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a pod nadzorom, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prikupili neoborive materijalne dokaze da je osumnjičeni S.Š. direktan izvršilac pomenutog krivičnog djela, te mu je u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Republici Hrvatskoj – navodi se u saopćenju.

U toku su pretresi na više lokacija na području Banje Luke, a Šakić je sproveden u prostorije Uprave na dalju kriminalističku obradu.

Iz MUPRS-a napominju da će Šakić, u zakonskom roku od 24 sata, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo biti sproveden u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala radi daljeg postupanja.

Navode da će pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a pod nadzorom Republičkog tužilaštva nastaviti dalje rad po ovom predmetu.

Šakića su danas u kafiću u centru Banje Luke uhapsili policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice i Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

Saviša Ćulum bio je označen kao vođa jedne od kriminalnih grupa u Banjoj Luci, a mjesec dana prije ubistva je izašao iz zatvora u Foči.

I Siniša Šakić ima podeblji kriminalni dosje, a još ranije je za njim bila raspisana potjernica zbog pokušaja ubistva Slaviše Ćuluma, s kojim je bio u dugogodišnjem sukobu.

U 105. godini preminuo legendarni Hasan Čorić iz Jelaha

Šta sad izvodi?! Dodik zbog odluka Predsjedništva zatražio posebnu sjednicu NSRS!