in ,

Čović progovorio nakon objave rezultata: Bolje da nije…

Da li je pretjerao?

Rezultati jučerašnjih izbora u Banjaluci i Sarajevu, gdje su opozicione stranke ostvarile dobar izborni rezultat i neće se preslikati na Mostar smatra, Dragan Čović, prvi čovjek HDZ-a BiH.

On to smatra zbog, kako je rekao, posebnih izbornih pravila za taj grad tako i zbog specifičnog karaktera najvećeg grada u Hercegovini, prenosi HMS.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ BiH) s 20 načelničkih i više od 300 vijećničkih mjesta osvojenih na nedjeljnim lokalnim izborima zadržala je poziciju vodeće hrvatske stranke u BiH, ocijenio je Čović.

“Mi možemo biti jako zadovoljni izbornim rezultatom. Imati 20 gradonačelnika i načelnika te više od 300 vijećnika, to je rezultat koji zaslužuje pažnju. U odnosu na prošli ciklus mislim da smo u svim sredinama pokazali dobar rezultat, što znači da su naši ljudi u gradskim i općinskim vijećima, naši gradonačelnici i načelnici, radili svoj posao dosta dobro”, kazao je Čović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, HDZ BiH sljedećih nekoliko dana analiziraće ostvarene rezultate u svim sredinama, a zatim će ta stranka sve snage usmjeriti prema izborima za Gradsko vijeće Mostara, koji su zakazani za 20. decembar.

SRBIJANSKI MEDIJI GRME Ako je lik od 27 godina uspio da pobijedi Dodika, šta čekaju naši mladi političari

NISU DUGO ČEKALI Odmah nakon lokalnih izbora SDA potpisala koalicioni sporazum sa SNSD-om u Bijeljini