in ,

Da li je ovo tajni adut Roberta Prosinečkog?

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Koljić igra u sjajnoj formi za rumunsku ekipu Universitatea Craiova, a nakon što je postigao osam pogodaka za Krupu u Premijer ligi BiH, postigao je i 11 pogodaka u rumunskom prvenstvu i postao je pravi hit tamošnjeg prvenstva.

Rumunske kladionice objavile su kvote po pitanju toga ko bi mogao biti prvi strijelac prvenstva, a Koljić kotira jako dobro.

Prvi favorit je George Tucudean, napadač Cluja, koji je postigao 14 golova ove sezone.

Kvota na to da će on postati prvi strijelac je 1.4. Drugi strijelac lige Alexandru Mitrita koji je igrao skupa sa Elvirom Koljićem postigao je 12 golova, ali je tokom zime otišao u Sjedinjene Američke Države, te je on, jasno van konkurencije.

Koljić se nalazi na diobi trećeg mjesta liste strijelaca sa Francuzom Harlemom Gnohereom iz Steaue.

Obojica su postigli po 11 golova, s tim da je Koljić do te brojke stigao u samo 14 nastupa. Kvota na Koljića je 4.5, dok je kvota na Gnoherea 6.0. Gotovo je izvjesno da će jedan od njih trojice na kraju i biti najbolji strijelac lige.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki najavio dva nova imena među Zmajevima, a nije nelogično očekivati da jedan od te dvojice bude Koljić.

Sumanute cifre: Manchester United objavio koliko ga je koštao otkaz Joseu Mourinhu

Bukvarević razočarao borce: “Nažalost, nemamo dovoljno novca da svima pomognemo”