in ,

DA TE GLAVA ZABOLI Objavljena vrijednost automobila braće Armina i Nermina Ćuluma

Vrijednost automobila koje voze bh. državljani, braća Nermin i Armin Ćulum iz Sanskog Mosta te njihov poznanik Velid Salešević iz Prijedora, mjeri se u milionima konvertibilnih maraka.
Kao što je ranije objavio portal Klix.ba, braća Ćulum su zajedno sa Saleševićem privedeni u petak navečer u Banjoj Luci jer se povezuju s određenim krivičnim djelima.

Oni su upravljali vozilima švicarskih registarskih iznaka te su se tokom dana vozili u koloni kada su primjećeni. U večernjim satima je uslijedilo privođenje na informativni razgovor, a u policijsku stanicu su stigli svojim automobilima pod pratnjom policije. Nakon obavljenog informativnog razgovara su pušteni na slobodu, međutim, skupocjeni automobili su im oduzeti.
Radi se o dva Lamborghinijeva modela, bijelom Huracanu i narandžastom Aventadoru, kao i crvenom Ferrariju 458 Italia. Automobili su oduzeti zbog utvrđovanja njihovog porijekla i validnosti dokumentacije. Pomenuti superautomobili imaju veliku vrijednost koja se procjenjuje na ukupno milion eura, odnosno na gotovo dva miliona konvertibilnih maraka.

Podsjećamo, braća Ćulum su hapšena tokom istrage o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića. Također, poznati su i zbog djelovanja u bajkerskoj organizaciji United Tribuns za koju Njemačka smatra da predstavlja državnu opasnost, piše Klix.ba

OTKRIVENI JEZIVI DETALJI Znate li ko je Rodoljub Gajić, učesnik u ubistvu Slaviše Krunića?

HOROR U BIHAĆU Pronađeni ugljenisani leševi migranata