in ,

Dačić zaprijetio Komšiću: “RS može biti nezavisna država”
BiH nije priznala Kosovo i ako članovi Predsjedništva BiH ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da će “izazvati recipročnu reakciju”, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Komentarišući izjavu novoizabranog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je za njega “Kosovo nezavisna država”, Dačić je rekao da Komšić još nije ni stupio na dužnost, a “već se potrudio da provocira Srbiju”.

Dačić je poručio da i “on lično smatra da Republika Srpska može da bude nezavisna država, ali da Beograd ima zvaničnu spoljnu politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BiH”.

Prema njegovim riječima, Komšić bi morao da zna da je on sada na čelu BiH, u kolektivnom organu i da je spoljna politika te zemlje samo ono što je odluka Predsjedništva.
“BiH nije priznala Kosovo i ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose, kao i da će izazvati našu recipročnu reakciju. Umesto toga, bolje je da se okrenemo saradnji i zajedničkoj budućnosti”, rekao je Dačić za Tanjug.

Stanivuković: Smijenit ću vlast prije izbora, bit ću novi predsjednik RS!

Inzko o nevažećim listićima: OSCE i CIK mogu pokrenuti nešto