in ,

Dan kada je Ljubiša Samardžić ustao protiv Arkana: Gdje ti je viteštvo? Savjest će te peći!

Fudbalski klub Obilić, nekadašnji osobni projekt zločinca Željka Ražnatovića Arkana, osvojio je prije dvadeset godina svoju jedinu titulu i to prvaka Jugoslavije.

Slabo je poznato da je tada izbila velika svađa između Arkana i tadašnjeg predsjednika skupštine OFK Beograd, poznatog glumca Ljubiše Samardžića.

Slavni glumac je o tome pričao u emisiji “TV lica kao sav normalan svijet”.

“Iznenadio sam se da će se automatski namjestiti ta utakmica. Bilo je to 1998. godine kad je Obilić bio prvak države. Sjećam se kao danas, sudac, neću mu spominjati ime, svira nepostojeći prekršaj ispred njihovog gola. Stalno svira za Obilić”, priča Samardžić i dodaje:

“U 15. minuti oni daju gol. Završi se utakmica jedan nula i ja uđem u svoju sobu. I odjednom svi nahrle, prvi Arkan pa ovi njegovi iza”. Kako kaže tu je odmah krenuo na Arkana:

“Slušaj Arkane, ti govoriš o viteštvu?! Gdje ti je viteštvo? Zar ti misliš da se tako pobjeđuje – nepostojećim penalom. To se tako ne radi. Savjest će te peći zbog ovoga”.

Arkan ga je, prisjeća se Ljubiša, pogledao u lice i samo odjednom kaže: “Evo ti ruka, imaš pravo. Ovako se ne pobjeđuje”. Tu je počela Arkanova predstava. Telefonski je dao otkaz treneru Okuci, kaznio ga s 3.000 maraka, a i igračima je odrezao istovjetne kazne.

“Sutra su svi mediji pisali što je Arkan napravio, ali je Obilić ipak postao prvak te godine”, ispričao je Ljubiša Samardžić.

Halid nakon koncerta u Banjoj Luci: Mogao sam platit’ glavom da ne bi Đajića

Novi Travnik: Automobil udario pet osoba, dvije preminule, vozač priveden