in

Detalji sačekuše u Zenici: Maloljetnici pokušali ugušiti djevojku Eminu, pa joj se javili na Facebooku…

“Nažalost, pušteni su iz policije, jer su maloljetni, znate kakav je zakon kod nas. No, da sam ih ja uhvatio kao što je njen otac, meni ne bi izašli iz ruku”, kaže rođak napadnute Emine. U porodici još ne znaju šta bi mogao biti motiv zbog kojeg su mladići odlučili napasti djevojku, a brojni mještani Babića ostali su u šoku kad su čuli za ovaj nesvakidašnji incident.

Prava drama odvijala se preksinoć u mjestu Babići – Orahovica kod Zenice nakon što su dvojica maloljetnika A. Č. i T. Č., obojica iz Zenice, napali Zeničanku Eminu P. (27) i pokušali je ugušiti.

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, incident se desio u 20.50 sati, a radi se o krivičnom djelu nasilničko ponašanje.

Kako saznaje Dnevni avaz, napad se desio nedaleko od kuće u kojoj živi Emina, a koja se u kritično vrijeme vraćala kući sa posla. Mladići su je prvo oborili u snijeg, a potom su joj stavili ruke na usta i pokušali je ugušiti. No, nesretna Zeničanka borila se za svoj život, vrištala i dozivala ukućane, koji su je, srećom, čuli.

Shvativši da prema njima trči otac djevojke koju su napali, mladići su se dali u bijeg. No, otac je uspio stići jednog od napadača, koji je poslije u policiji rekao ko je drugi napadač.

Da su mladići ispitani u policiji, potvrdila je Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, ističući da kod djevojke nisu konstatirane povrede.

– Radi se o mladićima koji će uskoro biti punoljetni. Oni su ispitani u policiji, poduzete su sve mjere koje su u našoj nadležnosti – kaže Alić.

Kako saznaje Dnevni avaz, mladići su napravili klasičnu sačekušu 27-godišnjakinji. Inspektorima su tokom ispitivanja priznali da su Eminu pratili izvjesno vrijeme.

Zeničanka je nakon napada prevezena u Hitnu pomoć, gdje su joj konstatirane lakše povrede, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje.

Sanaje se, također, da su dvojica maloljetnih nasilnika, nakon što su izašli iz policijskih prostorija, nesretnoj djevojci putema Facebooka uputili zahtjev za prijateljstvo.

U porodici još ne znaju šta bi mogao biti motiv zbog kojeg su mladići odlučili napasti djevojku, a brojni mještani Babića ostali su u šoku kad su čuli za ovaj nesvakidašnji incident.

– Za mene zakon ništa ne predstavlja. To su za mene bolesni ljudi. Nažalost, pušteni su iz policije, jer su maloljetni, znate kakav je zakon kod nas. No, da sam ih ja uhvatio kao što je njen otac, meni ne bi izašli iz ruku – kaže Sedin, rođak napadnute Emine.

Oglasio se Davor Dragičević. Njegova je izjava prestravila javnost!

Bosanka kupila lažnu diplomu o završenom ispitu njemačkog, policija je uhvatila! Poznata je i cijena koju je platila…