in

DIJELI DALJE Četiri godine poslije: Nije bio ofsajd protiv Nigerije!

Nigerija nepostojeći ofsajd
Nigerija nepostojeći ofsajd

Zvjezdan Misimović idealnom loptom proigrao je Edina Džeku, a napadač Zmajeva perfektno je reagovao i poslao loptu u mrežu. Ipak, slavlje Zmajeva kratko je trajalo, jer je pomoćni sudija signalizirao ofsajd.

Džeko nije bio u ofsajdu, što je priznao i sudija O’Leary.

Nije bio ofsajd protiv Nigerije
Nije bio ofsajd protiv Nigerije

Usporeni snimak pokazao je da ofsajda nije bilo, odnosno da je Misimović pravovremeno proigrao Džeku, kao iz dana kada su u dresu Wolfsburga bili strah i trepet za protivničke odbrane u Bundesligi.

Image result for Nije bio ofsajd protiv Nigerije

Ukratko, ovako su prije četiri godine izvještavali svi bh. mediji sa Svjetskog prvenstva u Brazilu. Ali ne samo bh., nego i svjetski jer su svi osuli paljbu po sudiji Peteru O’Learyju sa Novog Zelanda, koji je okarakterisan kao glavni krivac što Zmajevi nisu savladali Nigeriju.

Superorlovi su te kobne brazilske noći (jutra po našem vremenu) slavili sa 1:0, te napravili veliki korak ka osmini finala, a Zmajeve su ostavili i bez teoretskih šansi da izbore prolaz u narednu fazu takmičenja. Porazu na Areni Pantanal kumovale su sudije, što zbog poništenog pogodka Džeki, što zbog toga da kod gola Nigerijaca duel Spahića i Emenikea nisu okarakterisali kao prekršaj nigerijskog napadača.

U aprilu 2015. godine sudija O’Leary objavio je kraj sudijske karijere. Prethodno je progovorio o Džekinom golu protiv Nigerije.

– Bila je to očita greška. Asistent je digao zastavicu i dosudio sam ofsajd. Iako ja nisam taj koji je digao zastavicu, bio sam glavni sudija i odgovoran sam za to. Da sam bio u boljoj poziciji, vidio bih šta se desilo i ne bih dosudio ofsajd. Ali nisam bio u boljoj poziciji i nisam to učinio – izjavio je O’Leary prije oproštaja.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TUA0w1CROsQ]

U napadu na članove Erdoganove AK Partije poginule četiri osobe, osam ranjenih

KAO DA JE BIO RAT Stravične fotografije nevremena na Balkanu lede krv u žilama…