in ,

Dijelite dalje dobri ljudi: Pomozimo kapitenu reprezentacije BiH u njegovoj borbi za život. Pokrenuta velika humanitarna akcija, jedini spas je operacija u Turskoj!

Jedini spas je operacija u Turskoj, ali on za taj korak treba podršku

Sportska agencija US Soccer Education iz Denvera organizuje akciju pomoći Safetu Hodžiću, nekadašnjem kapitenu malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je branio za nekoliko sarajevskih klubova, a trenutno bije svoju najtežu životnu bitku.

Zbog trombova u nogama, Safet Hodžić više nije u mogućnosti da se kreće i postao je teški invalid. Sportisti i sportski radnici u Sarajevu nedavno su organizovali humanitarnu akciju pomoći tom bivšem uzornom sportisti, međutim prikupljena sredstva nisu dovoljna za Safetovo konačno izlječenje, saopćeno je iz BHINFODESK-a.

Naime, Hodžiću je neophodan lijek “Pletal” koji je skup i on ga sebi ne može priuštiti. Safet je nepokretan, a postoji mogućnost da ostane bez obje noge. Jedini spas je operacija u Turskoj, ali on za taj korak treba podršku.

US Soccer Education iz Denvera apelira na sve bivše sportiste u bosanskohercegovačkoj dijaspori, ljubitelje sporta i humaniste širom svijeta da pomognu nekadašnjem kapitenu malonogometne reprezentacije BiH i čovjeku koji je mnogo dao za bh. sport.

Svoje donacije možete dati na Facebook Faundraiser linku.

Nijemci opasno ismijavaju košarkaša iz BiH zbog Zlatana Ibrahimovića!

I veliki Zidane mu se klanjao: Legenda o Elviru Baljiću ili kako je Bosanac postao najskuplji igrač u historiji fudbala!